Pretraga

Uskoro se održava Interliber 2023.: Evo što vas očekuje na najvećem sajmu knjiga

A- A+

Priča koju već 45 godina s velikim zadovoljstvom iznova pišemo i čitamo – sajam Interliber 2023., održava se od 7. do 12. studenog u prostorima Zagrebačkog velesajma. Ove godine pripremili su novog specijalnog gosta, a uz to vas ponovno očekuje bogat književni program.

Vraća se Interliber, najveći hrvatski sajam knjiga | Foto: Interliber

Svojim bogatim programom za sve generacije, tisućama naslova i prisustvom najznačajnijih nakladnika i knjižara Interliber je nezaobilazna destinacija svakog pravog knjigoljupca. Najveći izbor naslova na jednom mjestu gdje svatko može pronaći nešto za sebe, od najnovijih bestselera do klasika svjetske književnosti. Mjesto za susrete s omiljenim autorima, sudjelovanje na inspirativnim književnim raspravama i predavanjima, književnim čitaonicama, okruglim stolovima kao i zabavu na pub kvizovima, radionicama i koncertima.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja te, osim velikog broja ‘popularnih’ naslova, nudi i najopsežniju ponudu stručne i poslovne literature, udžbenika i ostalih pomagala za daljnju izobrazbu.

Vraća se Interliber, najveći hrvatski sajam knjiga | Foto: Interliber

Pripremite se za putovanje književnim svijetom i veličanstvenu proslavu pisane riječi koja okuplja na jednom mjestu one kojima je knjiga posao i one kojima je knjiga užitak. Biti dijelom ovog događanja odavno je postalo zadovoljstvo i prestiž za sve koji sudjeluju u ovoj iznimno važnoj djelatnosti jer doista nema boljeg mjesta za promociju u književnom svijetu.

Interliber je i jedinstveno mjesto za inspirativne književne rasprave i predavanja, književne čitaonice, okrugle stolove, susrete nakladnika, knjižara i knjižničara, dodjele književnih nagrada i mnogo toga drugog.

Kao posebnu poslasticu za ovu godinu izdvajamo gostovanje Vikasa Swarupa, indijskog diplomate i pisca po čijem je romanu Q and A (Questions and Answers, odnosno Pitanja i odgovori) nastao poznati, višestruko nagrađivani film ‘Milijunaš s ulice’. Kao glavni gost, prvi dan Interlibera održat će interaktivno predavanje pod nazivom ‘The Talk: Vikas Swarup‘ na kojem će, između ostalog, rado odgovarati i na pitanja iz publike. Nakon predavanja uslijedit će potpisivanje knjige ‘Milijunaš s ulice’.

Interliber nije samo sajam knjiga već mjesto gdje se skupljaju ljudi koji dijele ljubav prema knjigama i znanju. Ovdje se povezuju autori i čitatelji, entuzijasti i profesionalci, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja slavi riječi i ideje. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Više o sajmu pročitajte na službenoj stranici Zagrebačkog velesajma, te Facebooku i Instagramu Interlibera.