Pretraga

Foto: Olujno nevrijeme oštetilo je preko 60 škola: Štetu sanirali i bivši učenici jedne gimnazije

A- A+

Iz Grada Zagreba kažu da je u prekjučerašnjem nevremenu oštećeno čak 66 škola, što je više nego što se prvotno mislilo. Većina njih nema neka velika oštećenja, ali četiri su škole ozbiljno stradale te su već dogovoreni izvođači za sanaciju. Jedna od njih je i Gimnazija Sesvete, čiji su bivši učenici, ujedno i pripadnici DVD-a Sesvete, pomogli u sanaciji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gimnazija Sesvete (@gimnazija_sesvete)

Olujno nevrijeme koje je ove srijede pogodilo kontinentalnu Hrvatsku, oštetilo je sve pred sobom. Pošteđene nisu ostale ni škole i vrtići, neke su lakše stradale, ali neke ponešto teže.

– Evidentirano je 128 prijava štete na objektima vrtića i škola, od čega 62 na vrtićima, 50 na osnovnim školama i 16 na srednjim školama. Većina šteta je lakše naravi, dok su za četiri teško oštećene škole – OŠ Sesvetska Sopnica, OŠ Brestje, Gimnazija Sesvete, OŠ Augusta Harambašića – već ugovoreni izvođači koji saniraju štetu, kažu iz Grada Zagreba.

Podsjetimo, još jučer su iz Grada javili kako je oštećeno 40 školskih objekata, od koje su tri kritično, a sada se očito nakon detaljnijih pregleda pokazalo da je ta brojka i veća.

Izdvojeni članak

Olujno nevrijeme nije poštedjelo ni škole: U Zagrebu oštećeno njih 40, a neke čeka velika renovacija krova

Kao što ste mogli vidjeti i pročitati u našem tekstu od četvrtka, Gimnaziji Sesvete odletio je krov. Na svom su službenom Instagram profilu objavili da im u sanaciji štete pomažu njihovi nekadašnji učenici, ujedno i pripadnici DVD-a Sesvete.

– Hvala DVD Sesvete na brzoj pomoći i sanaciji štete nastale u današnjoj oluji. Dečki su naš ponos, a tim više što su i naši nekadašnji učenici, napisali su.