Pretraga

Olujno nevrijeme nije poštedjelo ni škole: U Zagrebu oštećeno njih 40, a neke čeka velika renovacija krova

A- A+

Olujno nevrijeme pogodilo je kontinentalnu Hrvatsku. Čak su četiri osobe izgubile život, a njih više desetaka je teško ozlijeđenih. Osim obiteljskih kuća i stambenih zgrada, nastradale su i škole. Nekima je uništeno samo školsko dvorište, a nekima su čak odletjeli i krovovi.

Nevrijeme je pogodilo i škole. Foto: srednja.hr/Facebook

Olujno nevrijeme praćeno jakim pljuskovima, pogodilo je ove srijede kontinentalnu Hrvatsku. Rušila su se stabla i kranovi, letjele su grane, ograde i krovovi. Četira osobe izgubile su život, a više je desetaka teško ozlijeđenih. Zagreb je cijelo popodne i večer bio u prometnom kolapsu, a materijalna šteta se i dalje zbraja.

Nevrijeme nije poštedjelo ni škole. Kako je rekao gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na pressici za novinare, oštećeno je 40 školskih objekata, od koje su tri kritično – Osnovna škola Brestje, Osnovna škola Sopnica i Gimnazija Sesvete. Navedenim je školama oštećen krov.

Elektrostrojarska obrtnička škola u Selskoj u Zagrebu, objavila je na svom Facebooku da je nevrijeme napravilo štetu i u dvorištu njihove škole. Napomenuli su, doduše, da unutar škole nije ništa oštećeno i objavili su slike dvorišta.

Ni dvorište zagrebačke XV. Gimnazije nije ostalo bez štete. Sve je bilo puno grana i srušenog drveća.

XV. Gimnazija, MIOC. Foto: srednja.hr

Na Redditu je sinoć osvanula snimka koja prikazuje kako nevrijeme odnosi i krov Srednje škole Županja. Snimka vjerodostojno prikazuje snagu sinoćnje oluje.

Srednja škola Županja
by u/pekyeye in croatia

O oluji se oglasila i ravnateljica Osnovne škole Augusta Šenoe u Zagrebu, Ivana Sauh.

– Poštovani učenici, roditelji i susjedi, jako nevrijeme koje je danas pogodilo Zagreb izazvalo je u dvorištu škole A. Šenoe pucanje nekoliko stabala koja još uvijek predstavljaju ugrozu (kao i polomljene grane koje još nisu pale na zemlju) te vas iz sigurnosnih razloga molim da se NE zadržavate na školskom dvorištu dok sve posljedice nevremena ne budu sanirane, napisala je na Facebooku.