Pretraga

[FOTO] U snažnom potresu stradala škola: ‘Uočili smo napuknuća u vanjskim i unutarnjim zidovima’

A- A+

Više jakih potresa jutros je pogodilo okolicu Siska. Za sada nema informacija o stradalima, a značajan broj građevina pretrpio je poprilično veliku štetu. Među oštećenima je i I. osnovna škola Petrinja.

Prirodoslovno-matematički fakultet izvijestio je kako su jutros u 06 sati i 28 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII stupnja EMS ljestvice. S PMF-a su naknadno izvijestili o još dva jača potresa na istom području, u 07 sati i 49 minuta pa u 07 sati i 51 minutu. Magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI  stupnjeva EMS ljestvice.

Prema do sada poznatim podacima, zabilježene su veće materijalne štete na građevinama, posebice u Petrinji. Kada je riječ o obrazovnim institucijama, oštećena je najmanje jedna škola i to I. osnovna škola u Petrinji.

– 28. prosinca 2020. i naša škola je oštećena u potresu. Oštećenja smo pregledali te sanirali ono što smo mogli. Uočili smo napuknuća u vanjskim i unutarnjim zidovima. Krov nije jače oštećen. U dogovoru s Osnivačem, Sisačko-moslavačkom županijom, čekamo stručne službe koje će procijeniti stupanj oštećenja. Sve nove informacije vezane uz nastavu i rad škole ćemo objaviti na našim internetskim stranicama, stoji u kratkom priopćenju škole kojeg potpisuje ravnatelj Robert Groza.