Pretraga

[FOTO] U tijeku je najveći sajam knjiga, Interliber: Na akciji Harry Potter, doznali smo i kako ide prodaja knjiga

A- A+

U utorak, 8. studenog započeo je međunarodni sajam knjiga Interliber koji se održava sve do nedjelje, 13. studenog na Zagrebačkom velesajmu. U tri paviljona možete pronaći velik izbor knjiga, slikovnica, stripova, ali i poslušati predavanja poznatih autora. Za ulaz vam ove godine nije potrebna COVID potvrda.

Interliber | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Ovih dana na Zagrebačkom se velesajmu, osim Smotre sveučilišta, održava i 44. po redu popularni sajam knjiga Interliber na kojem sudjeluje 250 izlagača iz Hrvatske i 15 država svijeta.

Na akciji Harry Potter na hrvatskom

Nakon što se u 2020. godini Interliber održavao online, a za ulaz prošle godine bila je potrebna COVID potvrda, ljubitelji knjiga konačno su dobili priliku kupiti omiljene naslove.

Jedna od popularnijih knjiga na sajmu je novi prijevod Harryja Pottera izdavače kuće Mozaik. Oni su nam otkrili kako prodaja ovog izdanja ide odlično, štoviše, bolje od očekivanog. Trenutno se knjigu Harryja Pottera može kupiti na akcijskoj cijeni za 140 kuna. Iz Mozaika također su nam rekli da je prodaja knjiga do sada na Interliberu bolja od prošle godine, ali i bolja od 2019. godine kada se Interliber zadnje održavao uživo u ‘normalnim’ okolnostima.

Sajam posjećuju brojni učenici

U svim paviljonima vlada gužva, a na Interliber dolazi i puno učenika u sklopu terenskih nastava sa svojim školama. Tako je ukupno 160 učenika iz osnovnih i srednjih škola sudjelovalo na High Five kvizu o općoj kulturi, aktualnostima sa scene i općenito školskog gradiva. Kviz je organizirao Hrvatski kviz savez i Zagrebački velesajam.

Osim kupovine knjiga, posjetitelji mogu sudjelovati na susretima s raznim autorima, a na rasporedu je i raznovrstan kulturni program. Posjetitelji mogu upoznati Julijanu Matanović, Pavla Pavličića i Gorana Tribusona, a svoju autobiografiju predstavit će Dario Srna i Željko Bebek. Za sve prisutne pripremaju se i radionice grafita, kao i aktivnost o logičkom razmišljanju.

Fotografije s Interlibera možete pronaći u našoj fotogaleriji, a cijeli program Interlibera možete pronaći ovdje.