Pretraga

[FOTOGALERIJA] Cirkusna skupina Cirkorama zabavila izbjeglice svojim nastupom

A- A+

Male geste puno velikih ljudi na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Tijekom popodneva brojni stanovnici Zagreba donosili su vodu i hranu za izbjeglice na kolodvoru pa tako nitko nije ostao gladan ni žedan. Mnogi su pomogli s prijevozom prema granici sa Slovenijom, a skupina Cirkorama zabavila je najmlađe sa svojim cirkuskim aktivnostima.

– Bavimo se uličnim teatrom i raznim cirkuskim aktivnostima, ako se mogu nazvati takvima. Inače imamo svoje predstave i radimo na projektima kroz udrugu Cirkorama. Došli smo ovdje jer imamo želju malo zabaviti ljude i djecu, rekli su nam iz Cirkorame.

U trenutku njihove druge predstave u danu okupilo se tridesetak izbjeglica s djecom koja su bila najviše oduševljena nastupom zabavljača. Bilo je lijepo na trenutak vidjeti roditelje koji se smiju jer vide djecu kako se zabavljaju. Nastup je završio na najbolji mogući način jer je cijela grupa dobila prijevoz građana do Bregane.

Novinar HRT-a u ulozi aktivista

Među aktivistima bio je i voditelj emisije Otvoreno na HRT-u Domagoj Novokmet koji je imao četiri slobodna mjesta u automobilu

– Došli smo prvi puta oko pet sati i napravili jednu rundu s ljudima koji su otišli prema Sloveniji tako da smo ih otpratili sa smijehom. Sada smo naišli na ovu grupu za koju ni ne znamo gdje idu, ali čini se da je i njihova reakcija pozitivna. Ovo je naš način za pomoć, kažu iz Cirkorame.