Pretraga

Imate višak odjeće, obuće i modnih dodataka? Studenti organiziraju buvljak za ukrajinske izbjeglice

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizira doniranje odjeće, obuće i drugih stvari, a prikupljene će donacije biti za ukrajinske izbjeglice. Moći će se donirati svaki dan od 11. do 15. travnja od 10 do 15 sati na tri različite lokacije, a 23. i 24. travnja održat će se Humanitarni Buvljak u dvorištu Studentskog centra. Pozvani su svi koji svojim dobrim djelom žele pomoći Ukrajini.

buvljak za ukrajinu

Foto: Studentski zbor, Facebook

Sukob koji trenutno traje na istoku Europe najteže pada ukrajinskom narodu koji je u velikom broju bio primoran iseliti iz svojih domova. Gradovi kojima je nekoć odjekivao dječji smijeh sada su bojišta puna gelera, mina i izgorjelih automobila. Zbog svega, broj izbjeglica iz te države svakim je danom sve veći, a neki su za privremeni dom izabrali i Hrvatsku. Odrasli na našem tržištu rada traže poslove, djeca kreću u škole, a pomoći im se može i donacijama, na što poziva Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Točnije, pozivaju se svi oni koji se bore s viškom robe i žele napraviti proljetno čišćenje, da svoje stare odjevne predmete, koji su i dalje u dobrom stanju, ne bacaju, nego da ih doniraju. Odjeću, obuću i druge modne dodatke moći će se donirati od 11. do 15. travnja od 10 do 15 sati na tri lokacije: Studentski centar – Savska cesta 25, SD Stjepan Radić – Jarunska ulica 2 i Građevinski/Arhitektonski/Geodetski fakultet – Kačićeva ulica 26.

Tjedan dana kasnije, održat će se Humanitarni Buvljak. 23. i 24. travnja, također od 10 do 15 sati, volonteri Studentskog zbora pomoći će u izboru odjeće i obuće svim zainteresiranim gostima, a donacije će se skupljati kao financijska pomoć ratom pogođenoj Ukrajini.

Upućen je poziv svim zainteresiranim studentima koji žele volontirati na događaju, a prijavljuje se na linku, gdje se nalaze i detaljne informacije. Prikupljena financijska sredstva nakon donacija biti će upućena smještajnim jedinicama ukrajinskih izbjeglica, Caritasu, Crvenom križu te Studentskom zboru Ukrajine.

– Doniraj svoju odjeću, obuću i modne dodatke koji ti zauzimaju mjesto u ormaru. Zatim, dođi 23. i 24. travnja u dvorište Studentskog centra na Buvljak i pomogni Ukrajini, poručuju iz Studentskog zbora.