Pretraga

Fotogalerija: Norijada 2013.

A- A+

Danas je tridesetak tisuća maturanata diljem Hrvatske obilježilo kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Najbrojnije okupljanje odnosno tradicionalna norijada odvila se u Zagrebu. Oko sedam tisuća maturanata prvo se zabavljalo na Trgu bana Josipa Jelačića, a zatim slavlje nastavilo na jezeru Bundek. U Osijeku su maturanti tradicionalno devetu godinu zaredom zaplesali dvorski ples Quadrillu, a Riječani su mimohodili Korzom, odnosno strogim centrom grada. Nakon šetnje gradom, Riječani će zabavu nastaviti po školama, kao i maturanti u Splitu i drugim hrvatskim gradovima, gdje završne proslave isključivo organiziraju škole.

Oko 30 tisuća maturanata u cijeloj Hrvatskoj na različite načine je proslavilo završetak srednje škole. Najbrojnije i najbučnije bilo je dakako u Zagrebu, gdje je oko četiri tisuće maturanata sudjelovalo u tradicionalnoj norijadi. I ove godine ona se odvijala isprva na Trgu bana Jelačića, da bi se ples, pjesma i zabava nastavili na jezeru Bundek. Osiječani su po deveti put plesali Quadrillu povodom završetka škole, a njihovu tradiciju preuzelo je još nekoliko hrvatskih gradova poput Donjeg Miholjca, Valpova, Našica, Belog Manastira i Đakova.

Riječki maturanti imali su mimohod središtem grada, pa su se nakon toga uputili na zabave po školama. Poput njih Split, ali i drugi hrvatski gradovi nemaju organiziranu zajedničku proslavu, nego se ona organizira u krugu škole. Zanimljivosti sa zagrebačke norijade, moći ćete pogledati uskoro u videu.

Fotografije su prikupljene u suradnji s Ivanom Klindićem/ www.ivanklindic.info

Za više informacija o norijadi 2013. godine pogledajte ovdje:

U Dubrovniku ususret norijadi vandali uništili školu

Labinski maturanti bacali petarde u školi, pa ravnatelj otkazao nastavu

Oko pet tisuća maturanata razbija svjetski rekord

U Koprivnici za vrijeme mature demolirali centar grada

Cijelu fotogaleriju norijade možete pogledati ovdje i označiti sebe i svoje prijatelje.