Pretraga

Fotogalerija: U predgrađu Kopenhagena vodotoranj prenamijenjen u prekrasan studentski dom

A- A+

Danski arhitekti pokazali su kako se može na jeftin i kvalitetan način prenamijeniti stare građevine i sagraditi studentski dom s luksuznim sobama u kojima bi svatko rado provodio svoje studentske dane. Pogledajte kako izgleda život u studentskom domu blizu Kopenhagena.

Sjeverno od danskog glavnog grada arhitektonska firma Dorte Mandrup Arkitekter još 2006. godine prenamijenila je ogromni stari vodotoranj i sagradila prekrasan studentski dom s modernim sadržajem i vrlo ugodnim izgledom i okolicom.

Izdvojeni članak

Riječki studenti dobivaju novi dom s preko 600 mjesta

Nova zgrada ima deset katova i sveukupno se proteže na skoro devet i pol tisuća kvadratnih metara . Na prvih pet nalazi se centar za mlade s nekoliko modernih i polivalentnih dvorana, a na vrhu je smješteno 40 soba. Svaka od njih ima vrlo lijepe prozore kroz koje prolazi velika količina svjetlosti, a zbog kvalitetnog rasporeda, unatoč ogromnim staklenim površinama, zagarantirana je privatnost studenata koji tamo žive.

Prema internet stranici 1800recycling.com svaka soba ima kuhinju, dnevni boravak i sobu s krevetom pa nam se čini kako je život za danske studente prilično luksuzan u odnosu na uvjete s kojima se susreću studenti naših sveučilišta.