Pretraga

Radio Student postao mobilan: promiču kulturu bicikliranja

A- A+


Izdvojeni članak

3 savjeta za kupnju novog bicikla

Kultura vožnje bicikla u Hrvatskoj, osobito u Zagrebu zadnjih par godina znatno se popularizirala. Sindikat koji broji sve veći broj članova jest Sindikat biciklista, a stranci su također prepoznali važnost održavanja zdravog načina života kroz bicikliranje. Zbog toga je dansko veleposlanstvo doniralo bicikle novinarima Radio Studenta i na taj način započelo suradnju na projektu ‘Biciklom do informacije’.

Priompredajom donacije danskog ministarstva, koja se sastoji od dva bicikla, opreme za bicikle, te po dva diktafona i mikrofona za novinare Radio Studenta počela je njihova suradnja na projektu ‘Biciklom do informacije‘.

Kako bi imali što bolju priču, novinari često puta moraju odlaziti na terene. Pritom se koriste automobilom ili javnim prijevozom, no malo njih koristi bicikl.
Upravo zato će donacija bicikala i opreme pomoći Radio Studentu da učini njihovu redakciju još bržom i efikasnijom.

Međutim urednik jutarnjeg programa Hrvoje Magić nam je objasnio kako efikasnost redakcije nije jedini napredak koji će postići ovom donacijom.

– Želimo unaprijediti kulturu vožnje bicikala i na neki način izvršiti pritisak na grad Zagreb kako bi s tim biciklom ljudi sigurno išli do svog odredišta, jer zna se da Zagrebu nedostaje biciklističkih staza, rekao je Magić.

U znak zahvalnosti ekipa Radio Studenta personalizirala je bicikle te im dala imena Samso i Kopenhagen.