Pretraga

[Futurizam] Marko Kovačić: Roboti su novi liječnici

A- A+

Kako bismo malo začinili razgovor u našem podcastu, pokrenuli smo segment misaonog eksperimenta. Naši gosti iz kutije izvlače jednu futurističku temu, o kojoj onda moraju pričati 5 minuta. U 20. podcastu ugostili smo Marka Kovačića, a nakon razgovora o odnosu mladih i Europske unije izvukao je jedno futurističko pitanje.

Marko Kovačić je u našem podcastu izvukao jedno futurističko pitanje!

Futuristička tema koju je Marko Kovačić izvukao je sljedeća: Doktore koji izvode operacije zamijenili su roboti s umjetnom inteligencijom, koji taj posao mogu obaviti puno preciznije i s manjom vjerojatnošću pogreške, ali bez empatije.

Tu temu u našu kutijicu stavila je eurozastupnica Romana Jerković kada je gostovala u podcastu, a Marko se dobro snašao.

Pričao je o umjetnoj inteligenciji i svijetu u kojem je umjetna inteligencija na nama još uvijek nezamislivoj razini. Govorio je koliko je važan i čovjek zbog onog što je nazvao “ljudskim dodirom”, ali je rekao da ga tu ponajviše brine pitanje etike.

Kako je izgledala ova epizoda futurizma možete pogledati niže u kratkom videu, a ako imate ideje koje želite ubaciti u našu kutiju slobodno nam pišite na [email protected] ili u komentare ispod videa.