Pretraga

[Futurizam] Albert Gajšak: Poligamija je mainstream

A- A+

Kako bismo malo začinili razgovor u našem podcastu, pokrenuli smo segment misaonog eksperimenta! Naši gosti iz kutije izvlače jednu futurističku temu, o kojoj onda moraju pričati 5 minuta. Albert Gajšak izvukao je pitanje koje, kako je i sam rekao, nije očekivao. Naime, njegova futuristička tema bila je o poligamnim, odnosno, poliamornim zajednicama koje zajednički odgajaju djecu. Kako se Albert snašao, procijenite sami!

albert gajšak

Albert Gajšak odgovorio je na jedno futurističko pitanje | foto: srednja.hr

U našem futurističkom dijelu podcasta, Albert je izvukao temu koja govori o tome da je koncept monogamne obitelji zastario i da ljudi žive u velikim zajednicama u kojima svi zajedno odgajaju djecu.

Izdvojeni članak

[Futurizam] Leko i Vuković: Download baza znanja u ljude

Marko je objasnio da uistinu postoji jedno mjesto na kojem se to događa, a Albert je onda govorio o tome kako on zamišlja svijet budućnosti u kojem je to normalno.

Jako se iznenadio temom i priznao da se boji da ne kaže nešto glupo. Rekao je da misli da je monogamija nastala s nekim razlogom i da je gotovo nemoguće da cijela civilizacija živi u nekoj velikoj zajednici.

– Možda sam ja close minded pa ne mogu to zamisliti, rekao je Albert.

Marko i on dotaknuli su se i teme ljubomore, pa su spomenuli i cjepivo protiv ljubomore, no Albert je rekao da misli da nije stvar samo ljubomore. Kako su on i Marko nastavili o ovoj temi i kako su zamislili futurističko društvo, pogledajte u videu.

 

Cijeli podcast s Albertom pogledajte ovdje