Pretraga

[Futurizam] Marin Trošelj otkrio zašto mu se ne sviđa ideja medicinske policije

A- A+

Gostujući u našem podcastu, Marin Trošelj iz futurističke kutije izvukao je pitanje o medicinskoj policiji. Direktor STEMI-ja istaknuo je kako se nada da ćemo se, umjesto nadzoru, u budućnosti ipak više okretati prema obrazovanju stanovništva.

futurizam

Marin Trošelj iz STEMI-ja je gostovao u našem podcastu i izvukao jedno zanimljivo futurističko pitanje | foto: srednja.hr

– Medicinska policija u svakom trenutku može od građanina tražiti uzorak krvi i provjeriti pridržava li se uputa Ministarstva zdravlja. Ako ne, može ga kazniti.

Glasila je tako poruka koju je Marin Trošelj, gostujući u našem podcastu, izvukao iz naše futurističke kutije.

Podsjetimo, na kraju svakog od naših podcasta gost izvlači pitanje o svijetu budućnosti, a ima priliku postaviti i svoje za sljedeće goste.

– Protiv sam velikog zadiranja države u privatni život, posebno kada se uzme sustav kamera i kontrole kakav postoji u Kini. Mislim da je ovo moguća i realna situacija, ali da društvo ne bi trebalo ići u tome smjeru. Više sam pobornik edukacije, nego kazni. Mislim da ne bi trebala postojati policija koja sve kontrolira jer to vodi u fašizam, rekao je Trošelj.

Izdvojeni članak
marin trošelj

[Video] Marin Trošelj: Kad bi učitelji manje podučavali, učenici bi imali bolje rezultate

Svoje mišljenje objasnio je na odnosu prema pušenju u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i aktualnoj COVID-19 krizi. Kako je to objasnio, provjerite u videu:

Trošelj je spomenuo i kako temama budućnosti, pa tako i tom, bavi Oxfordov Future of Humanity Institute, koji okuplja stručnjake različitih profesija, od informatičara do filozofa. U jednom od Institutovih radova filozof Nick Bostrom bavi se hipotezama ranjiovsti modernog svijeta te zaključuje kako bismo, poput vjeverice koja doba obilja koristi ne bi li pohranila orašaste plodove za zimu, vrijeme mira trebali iskoristiti za izgradnju jačih mehanizama za rješavanje međunarodnih sporova, kako ne bi došlo do uporabe ubojite tehnologije u vojne svrhe.

PROUČITE RAD:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [0.97 MB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Izdvojeni članak
branimir tot

[Futurizam] Našeg gosta zateklo škakljivo pitanje o trudnoći: Pogledajte kako se snašao

POGLEDAJTE CIJELI PODCAST: