Pretraga

[Futurizam] Ivica Puljak otkrio kako će, u njegovoj viziji, izgledati Split 2050. godine

A- A+

Ivica Puljak, kandidat za splitskog gradonačelnika, bio je gost našeg podcasta. Odgovorio je i na jedno dosta zanimljivo futurističko pitanje.

ivica puljak

Ivica Puljak gostovao je u našem podcastu i odgovorio na jedno futurističko pitanje! | foto: srednja.hr

Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita i poznati sveučišni profesor, gostovao je u našem ovotjednom podcastu. Razgovarao je o školama, planovima za obrazovanje i svojoj mladosti, o čemu više možete pogledati ovdje, a na kraju je, kao i svi naši gosti, odgovorio na futurističko pitanje.

Izdvojeni članak
ivica puljak podcast

Ivica Puljak došao je u naš podcast, pričao i o školama: ‘8 sati ujutro je prerano za nastavu’

Futurističko pitanje za Puljka je bilo, uzimajući u obzir njegovu trenutnu ulogu u političkoj utrci za čelnika drugog najvećeg grada u Hrvatskoj – kako vidi Split 2050. godine.

– Kad kažem Split ja uvijek mislim Trogir, Sinj, Omiš i otoci. To tako treba gledati. To će 2050. biti grad koji će imati jedno 400.000 stanovnika, koji će biti grad jedne od najljepših turističkih odredište koje će imat povezan turizam i modernu ekonomiju, slično kao Tel Aviv. Imamo šanse da napravimo takav grad, gdje će mladi ljudi dolaziti živjeti i stvarati. Grad Split ima sve prednosti, izvrsnu klimu, situiran u Europi na moru, ima kulturu i povijest, izuzetno lijepu prirodu. Ima sve šanse da postane najljepši grad u ovom dijelu Europe, optimističan je Puljak.