Pretraga

Gimnazija Dubrovnik zbog ekskurzije ‘zaradila’ prijavu Državnom odvjetništvu

A- A+

Dubrovački roditelji su za maturalno putovanje svoje djece odabrali agenciju Platanus koja je nudila putovanje za 4.200 kuna. Gimnazija Dubrovnik je taj natječaj poništila i odabrala agenciju Destination F-torus koja nudi za 700 kuna skuplje putovanje. Zbog toga je agencija oštećena u ovoj priči slučaj prijavila Ministarstvu obrazovanja, ali i Državnom odvjetništvu.

Gimnazija Dubrovnik; screenshot: Google Maps

Izdvojeni članak

Pulski đaci prevareni: Na maturalcu u Bratislavi gotovo ostali na ulici!

Kako piše Dubrovački vjesnik, roditelji učenika tamošnje Gimnazije za ekskurziju na koju bi trebala putovati njihova djeca odabrali su agenciju Platanus i njihovu ponudu putovanja od 4.200 kuna. Međutim, Gimnazija je poništila javni poziv i odlučila se za skuplju varijantu odabravši splitsku agenciju Destination F-torus za 4.900 kuna.

Iz Gimnazije tvrde da su se na taj potez odlučili jer je na roditeljskom sastanku onemogućeno demokratsko sudjelovanje u raspravi ‘uslijed ponašanja jednog roditelja koji je inzistirao na odabiru agencije’. Roditelj kojeg iz škole spominju za Dubrovački je vjesnik kazao da je samo upozorio na propuste agencije Destination F-tours.

Ovakva odluka škole zasmetala je agenciji Platanus i smatraju da je protuzakonita s obzirom na odluku roditelja, pa su školu prijavili Državnom odvjetništvu i Ministarstvu znanosti i obrazovanja.