Pretraga

Gotovi su proljetni praznici, vratili ste se u školske klupe – evo koliko je dana ostalo do kraja nastave

A- A+

Gotovi su proljetni praznici, vratili ste se u školske klupe, a mi smo izračunali koliko ćete još u njima provesti do ljetnih praznika. Nije vam ostalo još puno, samo devet i pol tjedana, a u tom periodu vas očekuje nekoliko neradnih dana i produženih vikenda.

učionica u mraku

Foto: Niamat Ullah; Unsplash

Posljednja velika pauza prije završetka nastave – proljetni praznici – su gotovi. Učenici su se vratili u školske klupe, no, bez brige, u njima im nije preostalo još dugo do duge ljetne pauza. Konkretno, učenici u klupama ostaju još devet i pol tjedana, odslušat će svoje zadnje gradivo te riješiti posljednje ovogodišnje ispite.

No, nemojte pomisliti da je to sve i da ćete u školi biti baš svaki dan u narednih devet i pol tjedana. Ne, već za dva tjedna očekuje nas prvi neradni dan. Početak svibnja, poznatiji kao 1. maja, obilježava se Međunarodni praznik rada. To pada na ponedjeljak, što znači da ćete imati produljeni vikend već dva tjedna nakon što ste se vratili s proljetnih praznika.

@srednja_hr Praznici su brzo prošli, ali nema dugo do kraja škole! Više čitajte na linku u opisu profila ☝🏻 #srednjahr #skola #škola #praznici #ljetnipraznici #ljeto #kalendar #školskikalendar #skolskikalendar #srednja #srednjaskola #osnovna #osnovnaskola #nastava #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound – srednja_hr

I krajem svibnja očekuje vas još jedan neradni dan. Nastave tako neće biti ni u utorak, 30. svibnja, jer se tada obilježava Dan državnosti. Niti deset dana nakon toga, opet neradni dan, i to četvrtak, 8. lipnja, kada se obilježava blagdan Tijelovo. Ako ste jedan od onih sretnika kojima će škole spojiti ponedjeljak i petak, imate priliku još dvaput dobiti mini praznike.

Zadnji dan nastave u ovoj školskoj godini je 21. lipnja. Iznimka su maturanti kojima će službeno posljednji dan biti 26. svibnja. No, taj petak ionako nitko od njih neće biti u klupama jer se diljem Hrvatske već planiraju norijade.

Cijeli školski kalendar s praznicima za ovu, 2022./2023. školsku godinu, možete pogledati ispod. Kliknite na kalendar kako biste ga otvorili u punoj veličini.

školski kalendar školska godina 2022 2023

Kalendar za školsku godinu 2022./2023.
Izvor: srednja.hr