Pretraga

Grad podijelio mobitele najboljim učenicima koji su upisali deficitarna zanimanja

A- A+

Nije rijetkost da lokalne jedinice na neki način nagrađuju najbolje učenike, a u Gradu Orahovici za svoje su pripremili poseban poklon. Najboljim učenicima 1. srednje koji su u SŠ ‘Stjepan Ivšić’ upisali deficitarni smjer poklonili su – mobitele.

Ilustracija, foto: Unsplash; Priyash Vasava

Kako prenosi icv.hr, drugu godinu zaredom Grad Orahovica nagradio je učenike 1. razreda Srednje škole ‘Stjepan Ivšić’ koji su s najboljim prosjekom upisali deficitarne smjerove te škole. Ukupno 18 učenika dobilo je nove mobilne uređaje.

Prilikom uručivanja nagrade učenicima, v.d. ravnatelja škole, Davor Jeger, rekao je kako im je ovo nagrada za trud koji su uložili tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Nagrađeni su učenici smjerova vodoinstalater, voćar- vinogradar-vinar te kuhar i konobar, a to su Deimian Both, Gabrijela Cahun, Marijan Filipović, Marino Filipović, Lucija Koprivica, Jan Kovač, Josip Pačarek, Gabrijela Smokrović, Antonela Straka, David Sudarić, Ivana Zeman, Ivana Brekalo, Antonija Đurđević, Sven Bošnjak, Bruno Brkić, David Golik, Josip Grgurić i Tin Matišić.

Izdvojeni članak
novac kune

Još jedan veliki grad daje stipendije učenicima koji se obrazuju u 46 deficitarnih zanimanja, uskoro kreću prijave

– I ja sam nekada sjedio u ovim klupama i bio na vašem mjestu, a sada evo ne mogu biti sretniji da vama koji ste uspješni uručim zaslužene nagrade. Želim da učenici ove mobitele koriste u svakodnevnom životu, naravno ponajviše za školske potrebe. Želim im svima puno uspjeha u školovanju i kamo sreće da većina vas ostane u Orahovici jednog dana kao zaposleni, rekao je Saša Rister, gradonačelnik Orahovice koji je učenicima i uručio mobitele, prenosi icv.hr.