Pretraga

Studenti, pogledajte koji se smjerovi dodatno boduju na natječajima za studentske domove

A- A+

Kraj ljetnih rokova sve je bliži, a studentski centri počeli su objavljivati natječaje za domove u nadolazećoj akademskoj godini. Prema pravilniku Ministarstva studenti koji studiraju neko od deficitarnih zanimanja na natječaju za studentske domove mogu dobiti dodatnih 200 bodova. U nastavku donosimo popis svih studijskih programa koji donose dodatne bodove.

studentski dom stjepan radić sava

Studentski dom Stjepan Radić – Sava | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Natječaje za studentske domove već su objavili SC Zagreb, SC Split i SC Rijeka. Prema Pravilniku Ministarstva niz je kategorija na temelju kojih studenti mogu ostvariti dodatne bodove, a jedna od njih su i deficitarna zanimanja. Studenti koji su upisani na studije koji su definirani kao deficitarni na državnoj razini i nalaze se u prvih deset na listi deficitarnih studija Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobivaju dodatnih 200 bodova u natječaju za domove.

Ove godine deficitarna zanimanja su farmacija (studiji farmacija i medicinska biokemija), računarstvo ( studiji računarstvo, informatika, politehnika, informacijske tehnologije, primijenjeno računarstvo, multimedijsko računarstvo, informacijske tehnologije, informacijska sigurnost i digitalna forenzika, Internet stvari, razvoj računalnih igara, održavanje računalnih sustava, informacijski sustavi), elektrotehnika (studiji elektrotehnika, elektrotehnika i informacijska tehnologija, informacijska i komunikacijska tehnologija, politehnika), ali i strojarstvo (studiji strojarstvo, mehatronika, mehatronika i robotika, motorna vozila).

Slijede građevinarstvo (studiji građevinarstvo, graditeljstvo i politehnika), matematika (studiji matematika, računarstvo i matematika, teorijska matematika, primijenjena matematika, matematička statistika, financijska i poslovna matematika, matematika i informatika, matematika i fizika, biomedicinska informatika), fizika (studiji fizika, fizika i kemija, fizika i informatika, fizika i tehnika), logopedija i rehabilitacija (studiji rehabilitacija, socijalna pedagogija i edukacijska rehabilitacija).

Studenti na dvopredmetnim studijima mogu ostvariti najviše 200 bodova. Popis studija koji su deficitarni objavio je SC Split, a možete ih pogledati u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Što se sve boduje na natječajima za studentske domove možete doznati iz Pravilnika Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se nalazi u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sve informacije o prijavama za studentske domove možete pronaći na poveznicama:

Izašao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2023. I 2024. godini

Raspisan natječaj za studentske domove u Rijeci, pogledajte tko se i do kada može prijaviti

Splitski SC objavio je natječaj za domove, evo što je sve potrebno za prijavu

SC u Osijeku otvorio je natječaj za studentske domove: Pogledajte kako se prijaviti

Studenti, pogledajte koji se smjerovi dodatno boduju na natječajima za studentske domove