Pretraga

‘Tri, dva, jedan..Tvitaj!’: Hrvatski političari stižu na ovogodišnje izdanje konferencije Digital Shapers

A- A+

Ministar Zdravko Marić, saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak sudionici su panela ‘Tri, dva, jedan…Tvitaj! Kako političari funkcioniraju u digitalnom okruženju’.

Istaknuti hrvatski političari stižu na ovogodišnje izdanje RTL-ove konferencije Digital Shapers u Zagrebu, 29. studenog 2018., kako bi otkrili koliko je i na koji način digitalizacija utjecala na politiku. U panel raspravi Tri, dva, jedan…Tvitaj! Kako političari funkcioniraju u digitalnom okruženju sudjeluju tako ministar financija u Vladi RH Zdravko Marić, saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Oni će govoriti o načinima, sredstvima i kanalima komunikacije modernih političara, o tome kako je digitalizacija transformirala politički sektor te s kojim se prilikama i izazovima političari danas susreću zahvaljujući digitalizaciji.

Digitalizacija je dovela do brojnih promjena i zasigurno je dodatno utjecala na transparentnost i otvorenost, a u konačnici i na edukaciju hrvatskih građana.  Kao ministar financija pokrivam područje u kojem svaki hrvatski građanin na ovaj ili onaj način participira i smatram da ima i apsolutno pravo raspolagati svim relevantnim i adekvatnim informacijama“, komentirao je ministar Marić i istaknuo kako sudionike konferencije 29. studenog u Kaptol Boutique Cinema očekuje zanimljiva rasprava.

Da su digitalne komunikacije i nove tehnologije zaista preokrenule sve društvene sfere, pa tako i politički dio spektra, slaže se i saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac.

Zahvaljujući digitalnim komunikacijama mi političari smo dobili priliku komunicirati direktno s biračima ne čekajući pritom posredovanje medija. Ali s druge strane, u istoj sekundi možemo dobiti i kritiku. Jer ako ulazite u taj ring direktne komunikacije, ako se odlučite za korištenje digitalnih komunikacijskih platformi i društvenih mreža za komunikaciju s biračima morate biti spremni na to da ona mora biti dvosmjerna. Danas smo puno izloženiji u odnosu na vrijeme prije digitalizacije, a to ima svojih prednosti i nedostataka“, rekla je saborska zastupnica.

Izdvojeni članak

Kreativac Alex Katz u Zagrebu će otkriti sve o Pornhubu

Digitalna transformacija ili četvrta industrijska revolucija podrazumijeva transformaciju poslovanja uz pomoć digitalnih tehnologija i jedna je od ključnih tema moderne ekonomije. RTL Hrvatska shvaća neizbježnost ozbiljne digitalne transformacije medija, gospodarstva, ali i cijelog društva te zato na konferenciji Digital Shapers okuplja domaće i strane stručnjake koji će govoriti o aktualnim temama i zbivanjima u digitalnim procesima, pokazati najbolje primjere iz prakse i predstaviti konkretna rješenja za kompanije.

Ulaznice za konferenciju su u prodaji putem sustava Entrio, a njihova cijena je 750  kuna. Sve informacije o programu i sudionicima konferencije dostupne su na službenoj web stranici Digital Shapers i na službenoj Facebook stranici.