Pretraga

Hrvatski učenici briljirali na Informatičkoj olimpijadi: Osvojili su čak tri medalje

A- A+

Mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu zlatnu i dvije brončane medalje na sedmoj po redu Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi. Ova olimpijada održala se od 8. do 14. rujna u Gruziji ugradu Kutaisi.

Učenici koji su, na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi osvojili medalje

Hrvatski učenici na informatičkoj olimpijadi | foto: HSIN

Tim od četiri hrvatska učenika s Europske juniorske informatičke olimpijade u Gruziji kući je donio sveukupno tri medalje – jedno zlato i dvije bronce. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 95 učenika koji su, kroz dva dana, morali riješiti šest problemskih zadataka u programskom jeziku C++.

– Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara, ali svakako bismo istaknuli da svi članovi reprezentacije dio svog uspjeha duguju i mentorima iz Zagrebačkog računalnog saveza, stoji u priopćenju Hrvatskog saveza informatičara.

Izdvojeni članak

Škola se pohvalila ogromnim uspjehom učenika: Osvojili 32 medalje na međunarodnim natjecanjima

Učenik Dino Hadžić (OŠ Ljubljanica Zagreb) plasirao se na peto mjesto i tako osvojio je zlato, Ivo Pavičić (OŠ Matka Laginje Zagreb) nalazio se na 26. mjestu, a Vito Toševski (OŠ don Lovre Katića Solin) na 49. mjestu i time su osvojili broncu dok se Gabriel Katić (OŠ Bartola Kašića Zagreb) plasirao na 62. mjesto od njih ukupno 95.,

Portal srednja.hr ima posebnu rubriku Alumni, u kojoj mapiramo naše najbolje učenike, odnosno sve dobitnike Oskara znanja od 2005. godine. Nagrada je to koja se dodjeljuje za uspjeh na državnim i međunarodnim natjecanjima, a Alumni bazi možete pristupiti putem poveznice.