Pretraga

Iako su škole razrušene, ukrajinski učenici nastavu imaju u podzemnim željeznicama

A- A+

Rat u Ukrajini ne jenjava, pogotovo u Harkivu, drugom najvećem ukrajinskom gradu. Iako su tamošnje škole razrušene, harkivski učenici ipak imaju nastavu i to u podzemnim željeznicama.

Screenshot: Twitter

Rat mijenja svakodnevni život ljudi, pa tako i djece. Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini smješten na istoku zemlje, svakoga dana trpi brojna bombardiranja.

Razrušene su stambene zgrade, bolnice, kulturne ustanove, a pogođene su i škole. No, unatoč toj činjenici, harkivski učitelji nisu odustali od svojih učenika, stoga nastavu održavaju – u podzemnim željeznicama.

– Za stanovnike grada, podzemna je željeznica postala utočište i dom, a za ovu djecu i škola. Odajem priznanje učiteljima koji nastavljaju raditi s djecom, napisala je na Twitteru bivša zamjenica ukrajinskog ministra obrazovanja, Inna Sovsun, uz fotografije učenika.

Podsjećamo da smo nedavno pisali i o ukrajinskom profesoru sa sveučilišta u Užgorodu, Fediru Shandoru, koji predavanja studentima održava iz rova odjeven u ratnu odoru i s puškom oko ramena.

– Borimo se za obrazovanu naciju. Bio bi grijeh da ne držim predavanja, rekao je Shandor u priopćenju Nacionalnog sveučilišta Užgorod, gdje predaje turizam i ugostiteljstvo.