Pretraga

Ukrajinski profesor održava predavanja iz rova: ‘Borimo se za obrazovanu naciju’

A- A+

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je nevjerojatnu fotografiju koja je u kratko vrijeme postala viralna. Fotografija, naime, prikazuje kako profesor Fedir Shandor, inače dobrovoljac ukrajinske vojske, predaje svojim studentima iz rova.

ukrajinski profesor

Screenshot: Twitter

Ukrajinski profesor sa sveučilišta u Užgorodu, Fedir Shandor, postao je popularan na društvenim mrežama zahvaljujući fotografiji koja prikazuje kako održava predavanje studentima ni više ni manje nego iz – rova.

Odjeven je, naime, u ratnu odoru, a s ramena mu visi puška. U ruci drži mobitel preko kojega održava nastavu online, a uz to mu pomaže i mala bilježnica koju je prislonio na kamen u rovu.

Izdvojeni članak

Profesor matematike u Ukrajini evakuirao svoje kolege u školskom autobusu

– Borimo se za obrazovanu naciju. Bio bi grijeh da ne držim predavanja, rekao je Shandor u priopćenju Nacionalnog sveučilišta Užgorod, gdje predaje turizam i ugostiteljstvo.

Kako prenosi New York Post, profesor Shandor dobrovoljno se prijavio u ukrajinsku vojsku čim je započela ruska invazija. Trenutno se nalazi u istočnoj Ukrajini, gdje održava predavanja ponedjeljkom i utorkom u osam ujutro.

– Nisam propustio ni jedno predavanje, napominje Shandor.