Pretraga

INA pitalica za ožujak

A- A+

Nadareni ste za matematiku i rješavanje logičkih problema? Onda je ovo prava pitalica za vas! Jednom mjesečno u suradnji s udrugom Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” na portalu srednja.hr imat ćete priliku osvojiti nagrade iznenađenja koje će vam osigurati INA.

Što morate napraviti da osvojite nagradu?

– Pošaljite nam vaš odgovor najkasnije do 24.3.2012. u 23:59h na mail [email protected]

– U mailu uz odgovor napišite svoje ime i prezime, grad, razred i školu

– Pobjednik/ica moraju trenutačno pohađati srednju školu

U slučaju više pristiglih točnih odgovora, za pobjednika/icu će se odabrati osoba koja je prva poslala točno rješenje

– Poklon iznenađenja vam stiže poštom, a u slučaju da pobjednik dolazi iz tehničke škole omogućuje mu se odrađivanje prakse u Ini u trajanju od 40h

———————————————————————————————————————————————–

INA pitalica za mjesec ožujak:

U borbi za spas plavooke, zlatokose kraljevne stotinu je vitezova zarobljeno. Zli tamničar izveo ih je na ledinu i najavio što im slijedi: poredat će ih u kolonu i svakome na glavu staviiti jedan šešir, crn ili bijel. Svaki vitez mora reći koje je boje šešir na njegovoj glavi. Pogodi li, preživjet će. Vitezovi su se brzo skupili i dogovorili taktiku. Pitanje je: koliko maksimalno vitezova može preživjeti i koju taktiku treba koristiti? NAPOMENA: Svaki vitez vidi boju šešira samo onih ispred sebe u koloni. Svaki vitez može reći samo ili . Nikakva druga komunikacija između vitezova ne postoji nakon što su poredani u kolonu. Poredak kojim će se izjašnjavati vitezovi određuju sami.

———————————————————————————————————————————————–

INA je posljednjih godina snažno angažirana na projektima usmjerenima na stvaranje preduvjeta za uspješan razvoj potencijala mladih i darovitih ljudi i nagrađivanje njihova talenta i rada, pa nam je drago da smo i ovom suradnjom i INA Pitalicom napravili jedan korak u tom smjeru.

Studentska udruga Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” (MNM) bavi se radom sa srednjoškolcima zainteresiranim za matematiku, za sve zanimljivo i lijepo, teško i izazovno, što se ne radi u redovnoj nastavi. Organizira predavanja subotom za zagrebačke srednjoškolce, ljetni kamp i međunarodna matematička natjecanja kao što su Turnir gradova ili MNUB. Više o radu udruge pročitajte na getaldic.org