Pretraga

INA Pitalica za travanj

A- A+

Nadareni ste za matematiku i rješavanje logičkih problema? Onda je ovo prava pitalica za vas! Jednom mjesečno u suradnji s udrugom Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” na portalu srednja.hr imat ćete priliku osvojiti nagrade iznenađenja koje će vam osigurati INA.

Što morate napraviti da osvojite nagradu?

– Pošaljite nam vaš odgovor najkasnije do 24.4.2012. u 23:59h na mail [email protected]

– U mailu uz odgovor napišite svoje ime i prezime, grad, razred i školu

– Pobjednik/ica moraju trenutačno pohađati srednju školu

U slučaju više pristiglih točnih odgovora, za pobjednika/icu će se odabrati osoba koja je prva poslala točno rješenje

———————————————————————————————————————————————–

INA pitalica za mjesec travanj:

Izidor je uzeo standardnu šahovsku ploču i magični kist. Dodirom magičnog kista Izidor može promijeniti boju cijelog retka ili stupca (tj. svako polje koje je bilo bijelo postane crno, i svako crno postane bijelo).

Izidor bi htio na kraju završiti s bijelom pločom na kojoj je samo jedno crno polje. Može li on to postići? Ako je odgovor da, detaljno opišite postupak.

———————————————————————————————————————————————–

INA je posljednjih godina snažno angažirana na projektima usmjerenima na stvaranje preduvjeta za uspješan razvoj potencijala mladih i darovitih ljudi i nagrađivanje njihova talenta i rada, pa nam je drago da smo i ovom suradnjom i INA Pitalicom napravili jedan korak u tom smjeru.

Studentska udruga Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” (MNM) bavi se radom sa srednjoškolcima zainteresiranim za matematiku, za sve zanimljivo i lijepo, teško i izazovno, što se ne radi u redovnoj nastavi. Organizira predavanja subotom za zagrebačke srednjoškolce, ljetni kamp i međunarodna matematička natjecanja kao što su Turnir gradova ili MNUB. Više o radu udruge pročitajte na www.getaldic.org