Pretraga

INA pitalica

A- A+

Nadareni ste za matematiku i rješavanje logičkih problema? Onda je ovo prava pitalica za vas! Jednom mjesečno u suradnji s udrugom Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” na portalu srednja.hr imat ćete priliku osvojiti nagrade iznenađenja koje će vam osigurati INA.

Što morate napraviti da osvojite nagradu?

– Pošaljite nam vaš odgovor najkasnije do 24.2.2012. u 23:59h na mail [email protected]

– U mailu uz odgovor napišite svoje ime i prezime, grad, razred i školu

– Pobjednik/ica moraju trenutačno pohađati srednju školu

U slučaju više pristiglih točnih odgovora, za pobjednika/icu će se odabrati osoba koja je prva poslala točno rješenje

———————————————————————————————————————————————–

INA pitalica za mjesec veljaču:

Zadana je šahovska ploča kojoj je otkinuto gornje lijevo i donje desno polje. Može li se ona pokriti dominama (2×1). Ako da, opišite kako, ako ne, objasnite zašto ne.

———————————————————————————————————————————————–

INA je posljednjih godina snažno angažirana na projektima usmjerenima na stvaranje preduvjeta za uspješan razvoj potencijala mladih i darovitih ljudi i nagrađivanje njihova talenta i rada, pa nam je drago da smo i ovom suradnjom i INA Pitalicom napravili jedan korak u tom smjeru.

Studentska udruga Mladi nadareni matematičari “Marin Getaldić” (MNM) bavi se radom sa srednjoškolcima zainteresiranim za matematiku, za sve zanimljivo i lijepo, teško i izazovno, što se ne radi u redovnoj nastavi. Organizira predavanja subotom za zagrebačke srednjoškolce, ljetni kamp i međunarodna matematička natjecanja kao što su Turnir gradova ili MNUB. Više o radu udruge pročitajte na getaldic.org