Pretraga

Inspekcija ministarstva: Ravnatelj iz Zadra činio propuste i nepravilnosti u svome radu

A- A+

Nakon incidenta u kojemu je u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi jedan učenik kolegicu iz razreda žigosao slovom ‘U’, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u školu je poslalo inspekciju. Za sada je utvrđeno kako u radu ravnatelja postoje propusti i nepravilnosti.

Screenshot: N1 televizija

– Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja, stoji u pisanoj izjavi ministrice Blaženke Divjak.

Izdvojeni članak

Djevojka koju je žigosao razredni kolega prima nove prijetnje

Podsjetimo, u četvrtak je jedan učenik prvog razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar užarenim metalnim dijelom upaljača svojoj kolegici na ruku žigosao slovo ‘U’, a isto je učinio i još jednom učeniku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja na 15-godišnjakom, prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede, priopćeno je jutros iz policije. Ipak, učenica koju je kolega iz razreda ozlijedio jutros je primila nove prijetnje te joj je rečeno da ne smije izaći iz škole, nakon čega se otac zaputio po nju u školu.

Ravnatelj škole Jozo Dragić u četvrtak je izjavio kako nije riječ o prevelikom incidentu te kako je ‘to obična dječja igra, samo prislanjanje vrućeg upaljača’. Pojavu ovakvih incidenata pokušao je opravdati sve većim brojem učenika koji školu upisuju po individualiziranom programu.

Ministrica Divjak izjave ravnatelja okarakterizirala je neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

___________________________________________________________________

Da je nasilje u školama ozbiljan problem koji se brzo širi, ustvrđeno je na tribini u organizaciji portala srednja.hr i Zagrebačkog kazališta mladih. Tribina pod nazivom ‘Nasilje u školama’ prva je u serijalu ‘Kazalište i mladi’, a veliki odaziv dokazao je da za ovu temu interes mladih ne jenjava. Snimku tribine u kojoj su govorili stručnjaci, ali i sami učenici, pogledajte u nastavku.