Pretraga

Na zagrebačkom fakultetu moći ćete se fotkati s pitonom i izrađivati origami: Ulaz je besplatan

A- A+

Udruga studenata Equus na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu i ove godine organizira svoju dobro poznatu izložbu egzotičnih životinja pod nazivom Reptilomanija+. Na ovoj će izložbi posjetitelji moći upoznati 60-ak različitih vrsta gmazova, ali i fotografirati se s kraljevskim pitonom. Bit će održan i niz predavanja kao i radionica poput one o izradi origamija, a sve kreće već u srijedu.

Kraljevski piton Tvrtko na prošlogodišnjoj Reptilomaniji+

Kraljevski piton Tvrtko na prošlogodišnjoj Reptilomaniji+|foto: Udruga Equus

Reptilomanija+ edukativna je izložba egzotičnih životinja u organizaciji neprofitne udruge studenata veterinarske medicine Equus. Ove se godine održava od 26. do 30. travnja na Veterinarskom fakultetu.

Deseta po redu izložba

– Već desetu godinu za redom studenti veterine s uzgajivačima svojim trudom i radom organiziraju ovu izložbu s ciljem da kroz nezaboravno iskustvo približe ljudima egzotične životinje i educiraju ih o njihovom pravilnom držanju. U današnje vrijeme zanimanje javnosti za ovakve kućne ljubimce sve je veće i veće, a prošle godine nas je posjetilo oko 15.000 ljudi. Kako bi proslavili 10 godina izložbe u studentskim prostorijama Veterinarskog fakulteta pronaći će se svijet egzota s do sada najvećim brojem vrsta, a putem slika prisjetit ćemo se starih izložbi koje su nam donijele uspjeh i dovele nas do ove jubilarne desete, navode organizatori.

Izdvojeni članak
veterina model psa

Studenti Veterinarskog fakulteta mogu uvježbavati kliničke vještine u novootvorenom laboratoriju

Možete pozirati uz kraljevskog pitona

Kroz izložbu Reptilomanija+ posjetitelji moći upoznati s oko 60 različitih vrsta gmazova kao što su leopard gekon, kukuruzna zmija, aksolotli, ali i s raznim vodozemcima, ribama, insektima i paucima.

– Kroz taj svijet povest će ih organizatori i uzgajivači od kojih mogu saznati sve što ih zanima o tim životinjama i njihovom držanju. Za škole bit će organizirana predavanja te uz interaktivne radionice, igre, izradu origamija, oslikavanja majica, bodypainting i oni najmlađi mogu pronaći zabavu i naučiti nešto novo. Za one odvažne bit će omogućeno rukovanje i fotografiranje s pitomim kućnim ljubimcima kao što su kraljevski piton i bradata agama kako bi stvorili divnu uspomenu, javljaju iz udruge Equus.

Organizatori poručuju i kako su svi dobrodošli te da je ulaz besplatan.