Pretraga

Jedna od najpoznatijih lektira pretvorena je u zabavnu predstavu u kojoj glume maturanti i studenti

A- A+

U kazalištu Vidra ove će nedjelje gledatelji moći uživati u jednoj od najzabavnijih verzija Shakespeareovih Romea i Julije, koju izvode polaznici Actors Studija Zagreb. Osnivačica Asja Zulić, koja vodi kazalište od 1999. godine, prilagodila je klasičnu tragediju suvremenom trenutku, čineći je iznimno komičnom, a od osnutka do danas imali su 400 produkcija na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.

knjiga william shakespeare

foto: Canva

U srcu Zagreba, u kazalištu Vidra, uskoro će se odigrati najzabavnija verzija klasične Shakespeareove tragedije Romeo i Julija. Ova jedinstvena izvedba dolazi iz radionice Actors Studija Zagreb, kazališta za učenje stranih jezika koje već od 1999. godine oduševljava publiku svojim interpretacijama na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, a održat će se ove nedjelje, 3. prosinca u 20 sati.

Do danas imali oko 400 produkcija

Osnivačica i voditeljica kazališta, Asja Zulić, podarila je publici od osnutka više od 400 produkcija, a posljednjih deset godina posebno su se istaknuli u adaptacijama Shakespeareovih klasika poput Hamleta, Macbetha, Sana ljetne noći i, naravno, Romea i Julije.

No, ono što ovu izvedbu čini posebnom je tzv. ‘5 minuta slave’ koja je kazalište lansirala u središte pozornosti 2016. godine, kada su pozvani sudjelovati u programu dočeka tada princa Charlesa. Tom prilikom, izveli su dio svoje originalne predstave Doing Shakespeare, koja je postala svojevrstan simbol kreativnosti i inovacije.

Izdvojeni članak

Predstava za one koji će odrasti, odrastaju ili su odrasli: Marta i sedam strahova

Potpuno drugačiji pogled na Romea i Juliju

Ovog puta, ekipa Actors Studija Zagreb sprema se donijeti potpuno drugačiji pogled na Romea i Juliju. Iako će se predstava igrati na engleskom jeziku, svi glumci su maturanti, stariji studenti i članovi Actors Studija Zagreb, pa je engleski strani jezik za sve njih. Zulić je osobno prilagodila Shakespeareovu originalnu predstavu suvremenom trenutku i ukusu mlađe populacije, čineći ovu poznatu tragediju iznimno komičnom.

Ako želite doživjeti spoj klasične drame i suvremene komedije, rezervirajte datum – 3. prosinca u kazalištu Vidra, s početkom u 20 sati za predstavu Romeo and Juliet. Ulaznice su dostupne po cijeni od 6 eura, dok grupe imaju povlaštenu cijenu od 5 eura po osobi.

Karte možete nabaviti na blagajni Vidre ili putem web stranice kazališta. Također, primaju rezervacije putem telefona, što znači da nema izgovora da propustite ovu nezaboravnu kombinaciju klasike i smijeha.