Pretraga

Nova predstava u kazalištu Kerempuh – ‘Ožalošćena porodica’ Branislava Nušića. Dođite na najveselije karmine u gradu!

A- A+

U Satiričkom kazalištu Kerempuh u petak, 17. ožujka premijerno će se izvesti kultna komedija Branislava Nušića ”Ožalošćena porodica”, koju postavlja redatelj Ivan Plazibat.

Foto: press

Porodica se okuplja oko smrti bogatog (nekima bližeg, nekima daljeg) rođaka, no prividno žaljenje za pokojnikom ubrzo se raskrinkava kao paravan za bespoštednu borbu za njegovo nasljeđe u kojoj se ne biraju sredstva.

Jedan od najvećih srpskih komediografa Branislav Nušić u „Ožalošćenoj porodici“ vrlo precizno raslojava nezaustavljivu pohlepu okupljenih, portretirajući na sceni niz uvjerljivih likova pogonjenih malograđanskim licemjerjem i pohlepom.

Lakoća u proizvodnji laži unutar porodice s ciljem akumuliranja još imovine, moći i statusa, funkcionira kao nezaustavljivi motor koji svakim novim okretajem sve više ogoljava uglađeni zvjerinjak.

U predstavi igraju: Hrvoje Kečkeš, Marko Makovičić, Matija Šakoronja, Luka Petrušić, Filip Detelić, Vilim Matula, Branka Trlin, Linda Begonja, Mia Anočić – Valentić, Anita Matić Delić i Josipa Anković.

Nakon premijerne izvedbe, predstava je na rasporedu 18., 22. i 25. ožujka, te 1. i 28. travnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh! 

http://www.kazalistekerempuh.hr