Pretraga

Jedna od većih zemalja zbog omikrona odgodila početak nastave: Nastavnici masovno odlaze na bolovanja

A- A+

Suočeni s velikim brojem zaraženih diljem zemlje, mnoge škole u SAD-u morale su odgoditi početak nastave nakon praznika ili prijeći na online nastavu. Nastavnici, učitelji i profesori masovno uzimaju bolovanja, bilo da imaju koronu ili neku drugu bolest ili su u izolaciji.

Foto: Unsplash

Tisuće učenika diljema SAD-a zbog omikrona i sve veće zaraze prelazi na online nastavu ili su im se produljili praznici. Kako piše The New York Times, nastavnici masovno odlaze na bolovanja te nema tko predavati.

– Na bolovanju su jer imaju koronu ili neku drugu bolest, neki su u izolaciji, a drugi moraju brinuti o svojim članovima obitelji koji su se razboljeli. Osim toga, u mnogim školama nema dovoljno testova za koronu pa se nastavnici bez potvrda ne mogu testirati, objasnili su ravnatelji škola za The New York Times.

Izdvojeni članak
online nastava

Jos jedna županija najavila da će možda uvesti online nastavu nakon praznika: Evo što znamo

Epidemijom je dosta pogođen i New York gdje je prošlog tjedna svaka treća testirana osoba bila pozitivna. No, ondje se nastava odvija prema planu i učenici idu normalno u školu.

– Školski sindikati su slali dopise da nastava bude online, odbio sam to. Smatram da je trenutno najsigurnije za našu djecu da idu u školu. Ostajemo otvoreni do daljnjeg, poručio je gradonačelnik New Yorka Eric Adams za CNN.