Pretraga

Za jesenski rok upisa u srednje ostalo više od 6.400 mjesta: Provjerite u kojim sve školama

A- A+

Ljetni rok upisa u srednje škole i službeno je ovoga tjedna završen objavom konačnih ljestvica poretka i dostavljanjem dokumentacije u škole. Sukladno Odluci o upisima u srednju školu, objavljen je i okviran broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

Ukupno 6.462 mjesta preostalo je za jesenski rok upisa u srednje škole, a prema Odluci o upisima u srednje škole Ministarstva znanosti i obrazovanja, riječ je o okvirnom broju mjesta.

Izdvojeni članak

Drame po upisima: Radi jedne stotinke boda ostao bez mjesta u željenoj školi

S obzirom na to da je ondje i najveća upisna kvota, najviše je mjesta, 1.155, ostalo u Gradu Zagrebu. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ostala su 702 slobodna mjesta, u Primorsko-goranskoj njih 359, a nepopunjena su u Osječko-baranjskoj 502 mjesta.

Prijave u sustav NISpuSŠ i prijave srednjih škola u jesenskom roku započinju 21. kolovoza. Prijave obrazovnih programa završavaju 27. kolovoza, a objava konačnih ljestvica poretka očekuje se 30. rujna.

Preostale ključe datume jesenskog roka upisa u srednje škole možete vidjeti u tablici koja slijedi. Odmah ispod tablice nalazi se dokument Ministarstva s okvirnim brojem slobodnih mjesta za nadolazeći upisni rok.

[scribd id=384354787 key=key-fYjsKH2ELd3X824BG3F3 mode=scroll]

Više o upisima u srednje škole

Koliko je bodova lani bilo potrebno za upis vaše željene škole, a koliko ih imate vi možete izračunati uz pomoć ovog kalkulatora.

Najsvježije novosti oko upisa u srednje škole možete pratiti u rubrici Upisi u srednje na portalu srednja.hr.