Pretraga

Jedan od popularnijih fakseva prijemni ima i na jesenskom roku, a objavljeno i koliko je upisnih mjesta ostalo

A- A+

Ako se u obzir uzmu studiji s kvotom većom od deset mjesta, među najpopularnijima su ove godine bili neki od smjerova na studiju izobrazbe trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Ovaj fakultet prijemni će provoditi i u jesenskom roku, a objavljeno je i na kojim je studijima preostalo mjesta nakon ljetnih upisa.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Upisi na fakultete u ljetnom roku i službeno su završili, a s jednog od najpoželjnijih fakulteta, Kineziološkog u Zagrebu, poručuju kako je na pojedinim studijima ostalo mjesta i za jesenski rok. U rujnu će zato za upis ponovno provoditi prijemni ispit.

Broj slobodnih mjesta

Tako će se prijemni za upis pristupnika na integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kineziologija održati samo za pristupnike strane državljane na kojoj rang listi je ostalo pet nepopunjenih upisnih mjesta. Razredbeni ispit za upis pristupnika na preddiplomski stručni studij izobrazba trenera u rujanskom roku održat će se za sljedeće smjerove:

Izdvojeni članak

Objavljene rang liste: Poznato koji su studiji bili najtraženiji, ali i koliko je ostalo slobodnih mjesta

Redoviti studij:

  1. Sportska rekreacija –  2 slobodna mjesta

Izvanredni studij:

  1. Fitnes – 27 slobodnih mjesta
  2. Kondicijska priprema sportaša – 52 slobodna mjesta
  3. Sportska rekreacija – 28 slobodnih mjesta
  4. Razni sportovi – 110 slobodnih mjesta

U 2020./2021.  za sada su otvoreni sljedeći sportski smjerovi: Hrvanje, Jedrenje, Konjički sport, Košarka, Nogomet, Ples, Tenis.

– Razredbeni ispit u rujanskom roku za sve pristupnike strane državljane koji su prijavljeni za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kineziologija i za pristupnike prijavljene za preddiplomski stručni studij izobrazba trenera održat će se u srijedu, 9. rujna 2020. godine, poručili su s KIF-a.

Prijave elektronskim putem i poštom

S fakulteta pojašnjavaju i kako razredbenom ispitu u rujanskom  roku mogu ponovno pristupiti pristupnici koji su bili na prijemnom za upis u srpanjskom roku, a nisu stekli uvjete upisa na željeni studij. S druge strane, pristupnicima koji su na razredbenom ispitu u srpanjskom roku prešli razredbeni prag i ispunili sve druge uvjete za upis na redoviti preddiplomski stručni studij, a na željeni studij nisu se uspjeli upisati zbog ograničene upisne kvote, postignuti rezultati na razredbenom ispitu priznat će se kao relevantni rezultati za upis na izvanredni studij na istom smjeru u rujanskom roku, uz uvjet da izvrše prijavu na studij.

Izdvojeni članak
esej u vrećici, državna matura

Promjena plana za pristupnike mature u jesenskom roku: Kod prijave ispita obratite pažnju na ovo

– Prijave za upis na integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kineziologija (isključivo strani državljani) te redovni i izvanredni preddiplomski stručni studij izobrazba trenera u rujanskom roku podnose se, kao i u srpanjskom roku, elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVu) koji se nalazi pri Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na adresi www.postani-student.hr u vremenu od 23. 7. – 4. 9. 2020. godine. Osim prijave za upis na studij koju pristupnici izravno unose u NISpVu, pristupnici su također dužni, u vremenu od 31.8.- 4.9.2020. godine predati prijavu za razredbeni ispit (dodatnu provjeru motoričkih sposobnosti i znanja). Prijave se šalju isključivo poštom, preporučeno, na adresu Kineziološki fakultet, 10000 Zagreb, Horvaćanski zavoj 15 (s naznakom za razredbeni ispit), priopćili su KIF-a, a više detalja o upisima na jesenskom roku možete pronaći ovdje.

Popis fakulteta na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon ljetnog roka možete vidjeti na poveznici.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020/2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2021. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Kineziološki fakultet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap