Pretraga

Još jedna županija zatvorila srednje škole, učenici na online nastavi do zimskih praznika

A- A+

Od ponedjeljka su sve srednje škole Varaždinske županije prešle na online nastavu, a od ovog utorka na online nastavu prelaze i sve srednje škole u Osječko-baranjskoj županiji. I dok u Varaždinskoj županiji ova mjera traje samo dva tjedna, srednje škole Osječko-baranjske ostaju zatvorene sve do zimskih praznika koji počinju 24. prosinca.

Foto: srednja.hr

Zbog velikog broja rasta novozaraženih, još je prošlog tjedna Stožer Osječko-baranjske županije predložio Nacionalnom stožeru prelazak na online nastavu za srednje škole. Iz Nacionalnog stožera rekli su kako oni ne donose odluke o tome, a iz Ministarstva obrazovanja kako nije potrebno njihovo odobrenje za promjenu modela nastave. Nakon što su u ponedjeljak sve srednje škole čiji je osnivač Varaždinska županija prešle na online nastavu, na C model od ovog utorka prelaze i srednje škole Osječko-baranjske županije i to do zimskih praznika.

Kako nam kažu iz kabineta župana Osječko-Baranjske, kada su u pitanju škole kojima je osnivač županija, nastava će se provoditi prema sljedećem modelu:

1. učenici od 1. – 4. razreda osnovne škole nastavljaju pohađati nastavu u školi
2. učenici od 5. – 8. razreda osnovne škole nastavu pohađaju prema modelu; dva tjedna na daljinu, zatim dva tjedna u školi, počevši od sutra s nastavom na daljinu
3. učenici srednjih škola nastavu pohađaju na daljinu izuzev praktične nastave

Ove odluke na snazi su od danas, 24. studenoga do 24. prosinca 2020. godine.  Navedenom modelu izvođenja nastave pridružile su se i Isusovačka klasična gimnazija te Privatna srednja škola u Osijeku Gaudeamus, kojima županije nije osnivač, ali koje će također provoditi nastavu na daljinu u navedenom razdoblju.

– Napominjemo kako su odluke u nadležnosti ravnatelja te su za svaku pojedinačnu školu ravnateljice ili ravnatelji donijeli odluku na koju je županija kao osnivač dala suglasnost, objasnila nam je Ivana Gusak Galić iz Kabineta župana.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap