Pretraga

Jovanović želi i zdravstveni i građanski odgoj

A- A+

U gostovanju u HRT-ovoj emisiji “U mreži prvog” naš sveprisutni ministar obrazovanja Željko Jovanović je u raspravi o visokoškolskom obrazovanju spomenuo i neke nove projekte na kojima radi njegovo ministarstvo.

Naime ministar kani uvesti u škole zdravstveni i građanski odgoj i smatra da je to vrlo dobar potez. Uvođenjem zdravstvenog i građanskog odgoja škola će postati kvalitetnija i zanimljivija. Mislimo da će rezultati djece postati takvi da se vidi da nisu učili za ocjenu nego za život.

Tim predmetima žele se stvoriti građani koji će znati koja su njihova prava, slobode i odgovornosti. Osim toga, Jovanović misli da je to pravi način na koji će smanjiti nasilje u društvu, a povećati zainteresiranost mladih za sudjelovanje u demokraciji.

Kad je došao dio emisije u kojem su se slušatelji mogli uključiti, pitanje je ministru postavio jedan učitelj kojeg je zanimalo u kojem je točno području Jovanović kompetentan, obrazovanju, znanosti ili sportu jer ga prosvjetni radnici baš i ne doživljavaju kao “svojega”.  Na inzistiranje voditelja, ministar je rekao kako on ima mnoge kompetencije, jer je završio medicinu, magistrirao marketing i menadžment kao i medicinu, a radio u školi i tako smatra da ima sve potrebne kompetencije da obavlja svoj posao.