Pretraga

Kako održavate dentalnu higijenu? Studentice stomatologije imaju savjete i pozivaju vas na radionicu

A- A+

Važnost pravilnog održavanja oralne higijene uči se od malih nogu, no i odrasli to ponekad mogu zaboraviti. Stoga su ove studentice stomatologije prije pet godina odlučile pokrenuti projekt povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja, 20. ožujka. Odaziv je svake godine sve bolji, pa će se kratke radionice održavati i ove godine na nekoliko lokacija od 15. do 17. ožujka, a pozvani su svi.

stomtologija_zubar_dentalna

Foto: Pixabay.com

Studentice Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Veronika Jović, Sara Martinić i Ana Špoljarić članice su Javnozdravstvenog odbora koji predstavlja tijelo u Udruzi studenata dentalne medicine. One već petu godinu zaredom obilježavaju Svjetski dan oralnog zdravlja održavanjem kratkih radionica putem kojih informiraju studente i ostale građane o pravilnom održavanju dentalne higijene i važnosti oralnog zdravlja u svim dobnim skupinama. Ove je godine raspored održavanja od 15. do 17. ožujka na četiri lokacije:

  • utorak 15. ožujka 18-20 sati u Studentskom domu Stjepan Radić
  • srijeda 16. ožujka 13:30 – 15:30 u Studentskom centru
  • četvrtak 17. ožujka 13-15 sati u Stomatološkoj poliklinici Zagreb u Perkovčevoj, a kasnije od 18-20 sati u Studentskom domu Cvjetno naselje.
Izdvojeni članak

Studenti djecu uče kako pravilno čistiti zube. No imaju nekoliko poruka i za vas…

Studentice su inače nagrađene Rektorovom nagradom prije četiri godine. Dekanica Zrinka Tarla uručila im je Priznanje za najbolju izvannastavnu studentsku aktivnost u 2018. godini, a obilježavanjem Svjetskog dana oralnog zdravlja u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar iste godine zadobile su pažnju tadašnjeg ministra zdravstva Milana Kujundžića i Hrvatske Komore Dentalne Medicine.

Njihov projekt podržan je od strane Svjetske dentalne organizacije (FDI) i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a njegova organizacije je, podsjećaju, u potpunosti volonterskog karaktera.

Službeno geslo ovogodišnje kampanje Svjetskog dana oralnog zdravlja 2022. je ‘Budi ponosan na svoj osmijeh!’, pa studentice pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u ovom događaju i pomognu u podizanju svijesti o važnosti čuvanja oralnog zdravlja i higijene.