Pretraga

Kalkulator koji u trenutku rođenja predviđa pretilost

A- A+

Postoji online kalkulator koji procjenjuje rizike od pretilosti kod novorođenčeta. Formula objavljena na internetu dolazi do rezultata na temelju težine novorođenčeta pri rođenju, indeksa tjelesne mase roditelja, broja osoba u kućanstvu, majčinog profesionalnog statusa i temeljem toga je li majka pušila za vrijeme trudnoće.

Na internetu je objavljena formula koja funkcionira kao online kalkulator te predviđa rizik od pretilosti odmah nakon rođenja djece. U Velikoj Britaniji je provedeno istraživanje te je dokazano kako su rezultati kalkulatora točni, a procjenu vrši na osnivu težine novorođenčeta pri rođenju, indeksa
tjelesne mase roditelja, broja osoba u kućanstvu, majčinog
profesionalnog statusa te na osnovu toga je li majka pušila u vrijeme trudnoće.

Izdvojeni članak

XXL modeli se skinuli u borbi protiv diskriminacije pretilih


www.funtoxin.com

Podaci kojima raspolaže Američko udruženje za bolesti srca pokazuje kako je skoro 18 posto dječaka te 16 posto djevojčica u SAD-u u dobi od dvije do 19 godina pretilo, dok u Velikoj Britaniji 17 posto dječaka i 15 posto djevojčica u dobi od dvije do 15 godina ima prekomjernu tjelesnu težinu.

– Jednom kad dijete postane pretilo vrlo teško gubi na težini pa je prevencija najbolja strategija i mora započeti što je moguće prije, izjavio je Philippe Froguel s Imperial Collegea u Londonu za PLOS One.

Znanstvenici se nadaju kako će ovim otkrićem pomoći roditeljima u ranom otkrivanju djece izložene većem riziku pretilosti te će na vrijeme moći poduzeti sve potrebno kako bi spriječili debljanje svoje djece.