Pretraga

Kontrolor u Splitu podivljao pa ‘krvavo’ premlatio putnika

A- A+

Jučerašnji dan u splitskom javnom prijevozu obilježila je scena u kojoj je ljutiti kontrolor brutalno pretukao putnika. Svjedokinja je medijima opisala do detalja nemili događaj, a žrtva u srednjim 50-im godinam završila je na Hitno-kirurškom prijemu KBC-a Firule.

http://www.promet-split.hr

U Prometovom autobusu broj 5 sinoć je oko 20:30 sati kontrolor pretukao putnika koji je završio na Hitno-kirurškom prijemu KBC-a Firule. Svjedokinja je nazvala redakciju Slobodne Dalmacije te ispričala što se dogodilo jer nije mogla ostati ravnodušna nakon što je ispred njenih očiju ‘krvavo’ pretučen čovjek.

Izdvojeni članak

Šaketanje u ZET-u: Vozač se hrvao s putnikom, a kontrolorka šutnula studenticu

Žrtva kontrolorima: ‘Vi ste sramota ovog grada’

Ukrcala sam se u ‘peticu’ na Primi i sjela na sredinu autobusa. Na stanici na vrhu Pazara ušao je čovjek u srednjim pedesetim godinama čija vanjština nije odavala nikakvog izazivača nevolja. Iza njega ušla su dvojica kontrolora. Ne znam što se točno događalo prije ulaska u autobus, ali se po verbalnom dobacivanju između njih trojice dalo zaključiti da su se počeli svađati još na stanici. Ne mogu sa sigurnošću kazati što je točno pretučeni kazao kontrolorima, ali bilo je nešto u stilu ‘vi ste sramota ovog grada’, na što je mlađi podivljao i počeo tuči jadnog čovjeka, ispričala je čitateljica Slobodne Dalmacije.

Žena je sjedila na sredini busa pa je vidjela kako kontrolor udara žrtvu, a poslužio se čak i nogama. Dodaje da vozač nije uopće reagirao, dok je drugi kontrolor nakon nekog vremena uspio odvojiti svog radnog kolegu u ranim tridesetima od pretučenog čovjeka koji je do tada sav bio natopljen krvlju. Napadnuti je nakon toga u stanju šoka skupio stvari.

– Pomagala sam mu zaustaviti krvarenje koje je bilo obilno. Tada je reagirao jedan momak koji radi na Hitnoj i kazao mu da se iskrca na stanici pokraj Firula. Očito je bilo da je muškarac bio u šoku, jedva je uspio čuti savjet, objasnila je svjedokinja. Međutim, u cijeloj strci nije uspjela čovjeka upitati za ime, ali mu je u ruke stavila komadić papira s njenim osobnim podacima kako bi ju nazvao ako bude trebao svjedokinju na sudu.

Izdvojeni članak

Kontrolor ZET-a istukao putnika bez karte

Ako se utvrdi da je kontrolor kriv, snosit će sankcije

Iz KBC-a Firule objasnili su kako nemaju ovlasti pričati s novinarima. Međutim ni Druga policijska stanica nije bila od veće koristi. Odgovorili su kako ne mogu tako olako davati informacije, ali je poznato da nije stigla nikakva dojava.

– Uspjeli smo doći do vozača, a prema njegovim riječima putnik nije htio platiti kartu i prvi je započeo sukob. No, ne želimo govoriti o konkretnoj odgovornosti dok se sve ne ispita. Ne krijemo ništa, i ukoliko je naš zaposlenik kriv snosit će sankcije, izjavio je za Slobodnu čelnik splitskog Prometa Držislav Brčić.