Pretraga

Koronavirusom zaraženo šestero djece u jednom vrtiću: Stižu mjere za škole i predškolske ustanove

A- A+

Jedna od županija s većim brojem novozaraženih koronavirusom je Splitsko-dalmatinska, a ovih dana u Kaštelima je virus ušao i u dječji vrtić gdje je bila zaražena jedna djelatnica. Ovog ponedjeljka stiže potvrđeno je kako je zaraženo i šestero djece istog vrtića. Inače, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u 15 sati bit će predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Ilustracija: Unsplash

Proteklog petka utvrđena je zaraza koronavirusom kod djelatnice jednog kaštelanskog vrtića. Odmah po tom saznanju vrtić je dezinficiran, a svi direktni kontakti, uključujući djecu i djelatnike, pozvani su na testiranje.

Izdvojeni članak

Svjetska zdravstvena organizacija izdala preporuke o nošenju maski kod djece

Kako piše N1, šestero djece istog tog vrtića u Kaštelima pozitivno je na COVID-19, a nisu imali nikakve simptome bolesti. Sva su djeca u samoizolaciji, vrtić je dezinficiran, te su provedene sve epidemiološke mjere, prenosi N1.

Inače, ovog ponedjeljka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u 15 sati bit će predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Upute će predstaviti ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a te ujedno koordinatorica Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak školske godine.

Prijenos konferencije za medije možete pratiti uživo na našem YouTube kanalu od 15 sati, pretplatite se ovdje da ne propustite prijenos.