Pretraga

Koronavirusom zaraženo šestero djece u jednom vrtiću: Stižu mjere za škole i predškolske ustanove

A- A+

Jedna od županija s većim brojem novozaraženih koronavirusom je Splitsko-dalmatinska, a ovih dana u Kaštelima je virus ušao i u dječji vrtić gdje je bila zaražena jedna djelatnica. Ovog ponedjeljka stiže potvrđeno je kako je zaraženo i šestero djece istog vrtića. Inače, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u 15 sati bit će predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Ilustracija: Unsplash

Proteklog petka utvrđena je zaraza koronavirusom kod djelatnice jednog kaštelanskog vrtića. Odmah po tom saznanju vrtić je dezinficiran, a svi direktni kontakti, uključujući djecu i djelatnike, pozvani su na testiranje.

Izdvojeni članak

Svjetska zdravstvena organizacija izdala preporuke o nošenju maski kod djece

Kako piše N1, šestero djece istog tog vrtića u Kaštelima pozitivno je na COVID-19, a nisu imali nikakve simptome bolesti. Sva su djeca u samoizolaciji, vrtić je dezinficiran, te su provedene sve epidemiološke mjere, prenosi N1.

Inače, ovog ponedjeljka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u 15 sati bit će predstavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Upute će predstaviti ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a te ujedno koordinatorica Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak školske godine.

Prijenos konferencije za medije možete pratiti uživo na našem YouTube kanalu od 15 sati, pretplatite se ovdje da ne propustite prijenos.

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap