Pretraga

Maturant Matija nastupat će na Eurosongu s Baby Lasagnom: ‘Bio sam jako uzbuđen i izvan sebe’

A- A+

Bubnjar u nastupu Baby Lasagne na Eurosongu bit će Matija Klaj, maturant Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. Matiju je Baby Lasagna nazvao jer njegov brat ne može biti bubnjar na Eurosongu zbog ranije dogovorene turneje, a Matija je ponudu odmah prihvatio. Matija nam je kazao da je uzbuđen i izvan sebe, no odmah je krenuo razmišljati kako će uskladiti Eurosong sa završetkom školske godine. Maturu planira pisati uobičajeno u ljetnom roku, ali tješi ga što postoji i jesenski rok ako nešto pođe po zlu.

maturant matija klaj ide na eurosong

Baby Lasagna (lijevo) i Matija Klaj (desno) | foto: Marija Zorić, screenshot YouTube (HRT)

Matija Klaj, maturant Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, novo je pojačanje u timu Baby Lasagne za Eurosong. Naime, na Dori je kao bubnjar s Baby Lasagnom nastupao njegov brat, no on ne može na Eurosong zbog ranije dogovorene turneje. Umjesto njega odlučio je nazvati maturanta Matiju koji nam je otkrio kako je ponudu prihvatio iste sekunde.

‘Vikendom se posvećujem probama i školskim zadatcima koje nisam stigao odraditi tijekom tjedna’

– Marka, to jest Baby Lasagnu poznajem još iz osnovne škole, njegova majka mi je bila razrednica pa sam ga tako upoznao. Zadnjih par godina svirali smo ljetne gaže skupa po hotelima. Bio sam jako uzbuđen i izvan sebe, odmah sam krenuo razmišljati kako da uskladim Eurosong sa završetkom školske godine. Pisat ću maturu, planiram riješiti sve na ljetnom roku, u slučaju da ne stignem tješi me što imam i jesenski rok za polaganje matura. Za završni rad u školi program mi je već spreman jer njega pripremam od početka školske godine, objasnio nam je Matija.

Nastavio je da će njegova uloga na pozornici biti sviranje bubnja uz skupnu koreografiju. Kazao je da probe za Eurosong ima vikendima, ovisno o njegovim obvezama i obvezama ostalih članova tima. Od Eurosonga očekuje da nastup odrade najbolje što mogu.

– Naravno, očekujem i dobru zabavu te lijepo novo iskustvo. U glazbenoj školi pohađam smjer klasične gitare i fakultativno klavir, u slobodno vrijeme sviram bubnjeve, bass i električnu gitaru. U glazbenoj školi uz glazbene predmete imam i općeobrazovne predmete tako da mi je to jedina srednja škola. Sve obveze usklađujem tako što školske obaveze odrađujem tokom tjedna, a vikendom se posvećujem probama i školskim zadatcima koje nisam stigao odraditi tijekom tjedna, objasnio je Matija.

Izdvojeni članak
baby lasagna

Baby Lasagna, favorit na Dori, radio je u školi kao asistent: ‘Da se ne bavim glazbom, bio bih učitelj’

‘Mislim da su kreativnost i iskustvo važniji od samog obrazovanja’

Matija nam je rekao da Doru i Eurosong neke godine prati više, druge manje. Pamti prošlogodišnju izvedbu Loreen s ‘Tattoo’ i Käärije ‘Cha Cha Cha’. U pamćenju mu je ostao i nastup ukrajinskog benda Go_A ‘Shum’ koji je na Eurosongu 2021. godine osvojio peto mjesto. Od pjesama s Dore, naglasio je, sjeća se Manntre i Roka Blaževića. Inače, Baby Lasagna ranije je bio u grupi Manntra koja je na Dori 2019. pjesmom ‘In the shadows’ osvojila četvrto mjesto. Na Eurosong je te godine otišao Roko Blažević s ‘The Dream’ i nije prošao u finale. Matiju smo pitali i koliko je formalno obrazovanje važno za glazbenika.

– Mislim da su kreativnost i iskustvo važniji od samog obrazovanja. Obrazovanje olakšava sporazumijevanje između glazbenika zbog službene terminologije i teorijskog razumijevanja glazbe. Smatram da ako glazbenik nije kreativan i voljan rada, obrazovanje nije od velike pomoći i nema veliki utjecaj na samog glazbenika, zaključio je Matija.