Pretraga

Maturant pretukao bivšu djevojku i prijetio joj ubojstvom

A- A+

Maturant (18) XIII. gimnazije Zagreb pretukao je u ponedjeljak svoju bivšu djevojku, 16-godišnju učenicu iste škole i njenog kolegu, koji joj je pokušavao pomoći. Za vrijeme malog odmora, podivljali mladić odgurnuo je djevojku, koja je udarila glavom o zid, da bi je nakon toga ugrizao za lice i gušio na podu. Policija ga je privela u postaju, a ravnatelj je najavio da će ga izbaciti iz škole.

Izdvojeni članak

Nasilje u školama: Škole prijave 14 slučajeva zlostavljanja dnevno

Stradala tinejdžerica ubrzo je privezena u bolnici, ali na svu sreću samo s lakšim ozljedama i ogromnim šokom.

– Ranije nije imao nikakvih fizičkih ispada. Igrao je košarku u školskom timu s kojim je osvojio državno prvenstvo, a bio je jedan od najboljih strijelaca. Zato nas je sve ovo šokiralo. Zbog teškog kršenja statuta i fizičkog napada učenik će biti izbačen iz škole, najavio je ravnatelj XIII. gimnazije Želimir Čečura.

Situaciju o dvoje aktera događaja pojasnio je za jutarnji.hr školski pedagog Igor Salopek. Naime, osam mjeseci djevojka je bila u vezi sa siledžijom, a u posljednje vrijeme strahovala je zbog njegovih agresivnih ispada. Zbog takvih okolnosti, bojala se prekinuti vezu s njim, osobito nakon što je čula da se njegova bivša djevojka pokušala ubiti, nemogavši više podnijeti njegov pritisak. Mladić je burno reagirao, na sve njene nagovore da razgovaraju o problemima.

Nasilnik se trenutno nalazi u Remetincu, a Prosvjetna inspekcija je ocijenila da je škola poduzela sve potrebne korake nakon što se incident dogodio.