Pretraga

Strava u zagrebačkoj školi: Učenik imao listu za odstrel, jedan zgužvao pa na drugi dodao i razrednicu

A- A+

Učenik jedne zagrebačke osnovne škole imao je listu za odstrel. Na njoj su se našli njegova razrednica i učenici iz škole. Zabrinuti roditelji planiraju sjednicu vijeća oko cijelog incidenta. U školu je došla policija i prosvjetna inspekcija. Učenik je uz listu priložio i fotografiju oružja.

policijski automobil

Foto: PU zagrebačka

Nakon niza prijetnji učenika nasiljem u srpskim školama, sličan zastrašujući plan je razotkriven i u Zagrebu, Kako je otkrio RTL, učenik jedne osnovne škole u glavnom gradu Hrvatske pripremao je vlastitu listu za odstrel. Učenik je uz popis priložio i sliku oružja.

– Da stvar bude još gora, pri popis je zgužvao i napravio novi na kojem je bilo ime razrednice. Roditelji i djeca su u strahu. Što ako taj dječak izađe van, dođe u školu? Ne dobivaju nikakav odgovor, rekao je roditelj jednog od učenika, prenosi Net.hr

Najavljeno je i da će Vijeće roditelja imati sjednicu o ovom incidentu. Roditelji su, saznavši za ove planove, pozvali policiju. S događajem je upoznato i Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO), koji je poslao prosvjetnu inspekciju u obavljanje nadzora.

Izdvojeni članak

Panika u susjedstvu: Učenica u školu donijela sjekiru, ravnatelj zvao policiju i hitnu

Slučaj je prokomentirala i Alma Rovis Brandić iz Agencije za znanost i obrazovanje. Ovu višu savjetnicu za socijalne pedagoge i preventivne programe na nacionalnoj razini, slučaj je zgrozio. No, poručila je da surađuju sa školom, ali i otkrila gdje nalaze najveći problem u hrvatskim školama.

– Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole gdje se traže propusti i izriču mjere. Surađujemo ozbiljno s ministarstvo i prosvjetnom inspekcijom. Naglasila bi značaj prevencije , djelovanje prije nego se rizik ostvari. U tom području najčešće pronađemo propuste, upozorila je Rovis Brandić, prenosi NET.hr.

Detalji o maloljetniku i samoj školi gdje se incident dogodio, u trenutku pisanja ovog članka nisu poznati javnosti.  Policija je, prema izvorima RTL-a sastavila izvješće o cijelom događaju.