Pretraga

Mercedes jurio po Zagrebu, policajci se bacili u potjeru pa se šokirali: Iz auta izašla 12-godišnjakinja

A- A+

Nakon potjere za Mercedesom koji je jurio zagrebačkim ulicama, policajce je iznenadila maloljetnica koja je izašla iz slupanog auta. Srećom, nije bilo ozlijeđenih te je djevojčica vraćena kući. Policija istražuje više verzija kako je došlo do ovog incidenta, čak se nagađa i da je drugi mladić ustvari ukrao auto i pobjegao s mjesta udesa.

Ilustracija: Unsplash

Nekoliko policijskih automobila je u nedjelju vozila za bijelim Mercedesom C klase koji je divljao po Zagrebu. Auto je policija ganjala od Trnja do Petruševca i natrag do zagrebačkog centra. Potjera oko ponoći koja je policiji dala puno posla po maksimirskim ulicama.  Naposljetku je jurnjava završila pokraj hotela Esplanade u Mihanovićevoj ulici.

Kako navodi Jutarnji list, ispostavilo se da je za volanom bila 12-godišnjakinja koja je vozilo ‘posudila’ od svoje majke. Sama potjera je završila sudarom auta, ali srećom bez žrtava. Policajci su bili iznenađeni kada su okružili vozilo i vidjeli djevojčicu koja još uvijek ide u osnovnu školu.

Djevojčica je u jednom trenutku ispred policije jurio 170 kilometara na sat, a Jutarnji navodi kako postoji više verzija kako je maloljetnica završila za volanom. Tako je 12-godišnjakinja, prema jednoj teoriji, krišom uzela automobil jer se željela voziti do McDonald’sa. Međutim, na putu je vidjela policiju koja ju prati te je pokušala im pobjeći, što je rezultiralo slupanim vozilom.

No, policija provjerava i još jednu verziju gdje iza svega stoji jedan mladić. Istražuje se je li taj misteriozni mladić ustvari ukrao vozilo u kojemu se 12-godišnjakinja našla protiv svoje volje. Ako ova mogućnost ispadne točna, onda je, pretpostavlja policija, mladi prijestupnik nakon sudara uspio napustiti mjesto nesreće prije nego je policija opkolila vozilo. Budući da je djevojčica mlađa od 14 godina, ne može kazneno odgovarati te su je policajci, nakon incidenta vratili kući.