Pretraga

Ministar otkrio koga će podržati na izborima: ‘Kćer mi je kandidatkinja za predsjednicu razreda’

A- A+

I u Hrvatskoj se ovih dana obilježava Europski tjedan mobilnosti, a tom su se prigodom pojedini ministri na današnji sjednicu Vlade uputili pješice. Među njima je i ministar financija, Zdravko Marić, koji je imao zanimljiv odgovor na pitanje novinara tko je njegov predsjednički kandidat.

Screenshot: YouTube

Predizborna groznica zavladala je Hrvatskom, a prava izborna i mnogim učionicama u školama diljem Lijepe naše. Na samom smo početku nove nastavne godine, što bi značilo da se biraju razredni predsjednici.

Izdvojeni članak

Predsjedničina kći otputovala na studij u SAD, mama ju emotivno pozdravila: ‘Leti visoko, sokolice moja’

Osim pojedinim učenicima, ta je uloga očito važna i ponekom roditelju, primjerice ministru financija Zdravku Mariću. Na pitanje novinarke N1 televizije tko je njegov predsjednički kandidat (na izborima za predsjednika RH), Marić je odgovorio:

– Ja baš danas imam kandidaturu jer mi je kćer kandidatkinja za predsjednicu razreda, tako da sam ja samo fokusiran na tu kampanju, kazao je Marić za N1 kroz šalu i dodao kako će na ‘pravim’ izborima podržati Kolindu Grabar-Kitarović.

Inače, Marić je ovu izjavu dao hodajući na današnju sjednicu Vlade. Povodom Europskog tjedna mobilnosti nekoliko je ministra pješke došlo do Banskih dvora. Marić je ovom prilikom istaknuo potrebu da mladi budu više fizički aktivni nego što to trenutno jesu.

– Mislim da djeci moramo stvarati tu naviku od malih nogu. Jer danas ovi izazovi u obliku tableta, smartphoneova, društvenih mreža, YouTubea i slično zapravo odvraćaju djecu od aktivnosti vani, na igralištima i u prirodi. Mi roditelji i odrasli na neki bismo način to trebali propagirati, rekao je Marić za N1.