Pretraga

Ministar želi uvesti tablete i zdravstveni odgoj

A- A+

Ministar obrazovanja Željko Jovanović je prilikom okupljanja osnovnoškolskih profesora još jednom iskoristio priliku da napomene da je situacija u hrvatskoj prosvjeti loša, te kako ministarstvo radi na tome da modernizira i poboljša obrazovanje u Hrvatskoj. »Nadam se da ćemo u zadnjoj godini mandata uvesti drugačiju školu, ali i potpuno drugačiji sadržaj, promijeniti ono što se uči i način na koji se uči. Djecu treba naučiti da razmišljaju, da uče za život, a ne samo za ocjenu«, prenosi HINA.

Ministar je također najavio kako će se u škole već od prvog razreda uvesti informatika, te zdravstveni i građanski odgoj. Zdravstveni odgoj, napomenuo je, nije samo seksualni odgoj već i odgoj za zdraviji život, prevenciju spolno prenosivih bolesti, prevenciju debljine, prevenciju ovisnosti i bolesti.

Naš cilj nije samo promijeniti sadržaj, nego i način kako se taj sadržaj uči. Ne treba uvijek bubati činjenice, nego djecu treba naučiti kako da razmišljaju. U školi se ne treba učiti za ocjene, već za život. Školske torbe su preteške, a u okviru Ministarstva obrazovanja imamo sjajnu instituciju – CARNET. Već imamo e-dnevnik, a cilj su nam e-udžbenici. Dugoročno nam je cilj da ne bude preteških školskih torbi i da učenici imaju tablet-računala, da udžbenici budu u elektroničkom obliku. Svjesni smo da nam za sve nije dovoljan samo četvorogodišnji mandat da bismo uživali u plodovima svojega rada, ali vjerujemo da ćemo već u četvrtoj godini mandata imati e-škole” – kazao je ministar Željko Jovanović, a prenosi Slobodna Dalmacija.