Pretraga

Ministarstvo branitelja dodjeljuje potpore za obrazovanje do 1.592 eura, pogledajte koji su uvjeti

A- A+

Ministarstvo branitelja otvorilo je javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja nezaposlenih branitelja i članova njihovih obitelji. Dodjeljuju se potpore u iznosu do najviše 1.592 eura i to za stjecanje prvog zanimanja, prekvalifikaciju, osposobljavanje, usavršavanje te stjecanje dodatnih znanja i vještina.

učenje stipendija potprora

Ilustracija: Unsplash

U Hrvatskoj se provodi program  stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a u sklopu tog programa Ministarstvo branitelja otvorilo je javni poziv kojim se dodjeljuju potpore za sufinanciranje obrazovanja.

Maksimalni iznos je 1.592 eura

Na njega se mogu javiti nezaposleni hrvatski branitelji, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih branitelja, nezaposlena djeca dragovoljaca i nezaposlena djeca ratnih vojnih invalida s trajno utvrđenim statusom. Ključni uvjet je da nisu koristili niti jedan od oblika mjere stručnog osposobljavanja, odnosno poticanja obrazovanja u provedbi svih dosadašnjih programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Ministarstvo će snositi troškove obrazovanja u maksimalnom iznosu od 1.592 eura (12.000 kuna) koja se isplaćuju direktno ustanovi koja provodi program obrazovanja, a iznimno se mogu i isplatiti osobi koja je sama podmirila troškove, ako zadovolje sve uvjete iz javnog poziva.

Izdvojeni članak
student (mladić) sjedi za laptopom

Za 7.313 osoba u Hrvatskoj odobreni vaučeri za obrazovanje: Doznali smo koja su zanimanja bila najtraženija u 2022.

Rok prijave je 14. veljače

Kako je navedeno u tekstu javnog poziva, sredstva se mogu koristiti za stjecanje prvog zanimanja (u programima obrazovanja za stjecanje niže razine srednjeg obrazovanja, trogodišnjim strukovnim programima obrazovanja, četverogodišnjim strukovnim programima obrazovanja), prekvalifikaciju, osposobljavanje, usavršavanje te stjecanje dodatnih znanja i vještina. U Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu planirana su sredstva za odobravanje najmanje 50 zahtjeva zaprimljenih po ovom javnom pozivu.

Zahtjevi se zaprimaju do 14. veljače 2023. godine, a bit će riješeni do kraja 2023. godine. Prijave se dostavljaju u Ministarstvo hrvatskih
branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno, u zatvorenoj omotnici s naznakom ‘Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja’.

Uvjete za prijavu na javni poziv detaljno možete proučiti u dokumentu ispod, a obrazac zahtjeva nalazi se ovdje. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab