Pretraga

Ministarstvo dodijelilo 13,5 milijuna kuna udrugama za 133 projekta namijenjena djeci i mladima

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je za 133 projekta udruga, koje su se prijavile na Natječaj u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023., dodijelilo 13 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte namijenjene djeci i mladima.

Foto: Ramona Ščuric, srednja.hr | Unsplash

Ukupno 13.542.984,86 kuna MZO će isplatiti udrugama koje su zadovoljile na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. koje je Ministarstvo provelo ove godine od 1. lipnja do 1. srpnja. Radi se o 133 projekta koji su namijenjeni djeci i mladima.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja kontrolirat će namjensko trošenje odobrenih sredstava kao i provedbu plana i programa aktivnosti projekata na temelju obveznog opisnog i financijskog izvješća koje su korisnici dužni dostaviti Ministarstvu znanosti i obrazovanja, stoji u odluci Ministarstva.

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za studentske programe u Zagrebu za 2022., sredstva se dijele u šest kategorija

Bespovratna financijska sredstva isplatit će se udrugama u tri rate tijekom školske godine 2022./2023., a kriteriji za prijavu na natječaj bili su promicanje socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnoga i lokalnoga identiteta, unapređenje kvalitete života djece i mladih i poticanje razvoja kompetencija u prirodoslovno-matematičkom području.

Kroz ove projekte djeca i mladi učiti će o osobnom i socijalnom razvoju, solidarnosti, socijalnoj uključenosti i općim ljudskim vrijednostima, o očuvanju kulturne i prirodne baštine i tradicionalnih obrta, o zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju, kao i o financijskoj, digitalnoj i medijskoj pismenosti.

Izdvojeni članak
stipendija

Ministarstvo ukinulo jednu vrstu državne stipendije, kažu da ti studenti novac mogu dobiti kroz druge natječaje

Najmanji iznos koji su udruge mogle tražiti je 50 tisuća kuna, a najveći je 150 tisuća kuna. Detaljni popis projekata udruga koje će dobiti novce možete pogledati u dokumentu niže, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab