Pretraga

Ministarstvo o incidentu u istarskoj školi: ‘Nisu utvrđene posljedice na zdravlje učiteljice’

A- A+

U osnovnoj školi u Fažani ovoga je tjedna došlo do incidenta u kojemu je učenik ulio dezinficijens u piće učiteljice. Učiteljica je zatražila liječničku pomoć, a kako nam kažu iz Ministarstva, nisu utvrđene posljedice na njeno zdravlje. Iz Ministarstva izražavaju žaljenje zbog ovog događaja.

OŠ Fažana, screenshot. Google Maps

Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslali smo upit vezan uz incident u Osnovnoj školi Fažana. Ondje je početkom tjedna osmaš učiteljici ulio dezinficijens u čašu vode, koju je ona popila. Kako je za dnevnik.hr rekla ravnateljica škole Marijena Starčić, učiteljica je ispljunula vodu čim je osjetila čudan okus te je nakon toga slučaj prijavila policiji.

– To su mala djeca, svakom se može dogoditi, to su djeca, mala djeca…, rekla je ravnateljica za dnevnik.hr.

Iz službe za odnose s javnošću Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu – od ravnateljice su zatražili očitovanje o ovom slučaju.

– Škola je poduzela sve potrebne radnje, a o događaju su, sukladno protokolu, obaviještena nadležna tijela (policija i Centar za socijalnu skrb). Obavljen je i razgovor s majkom učenika, a učeniku je izrečena pedagoška mjera strogog ukora. Majka se obratila psihologu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a učenik će imati i savjetodavne razgovore sa psihologinjom škole, stoji u odgovoru MZO-a na naš upit.

Izdvojeni članak

Učenik škole u Fažani otrovao učiteljicu, incident je prijavljen policiji

Kažu i kako zdravlje učiteljice nije ugroženo.

– Prema riječima ravnateljice, učiteljica je odmah otišla liječniku te nisu utvrđene posljedice na njeno zdravlje. Žao nam je zbog ovog događaja, škole moraju biti mjesto nulte tolerancije na nasilje i apeliramo na odgovorno ponašanje svakog pojedinca u sustavu, rekli su iz MZO-a za srednja.hr.