Pretraga

Učenik škole u Fažani otrovao učiteljicu, incident je prijavljen policiji

A- A+

Učenik osnovne škole u Fažani ulio je dezinficijens u čašu vode koju je potom popila mlada učiteljica glazbenog. Ona je završila na bolovanju, a slučaj je prijavljen i policiji.

Ilustracija: Unsplash

Kako piše Glas Istre u osnovnoj školi Fažana došlo je do incidenta kada je jedan učenik ulio sredstvo za dezinfekciju učiteljici u piće. Učiteljici je pozlilo, zatražila je liječničku pomoć te je trenutno na bolovanju.

Glas Istre doznaje da se incident dogodio u ponedjeljak te je slučaj prijavljen policiji, a prema pisanju spomenutog izvora riječ je o mladoj učiteljici glazbenog. Počinitelj ovog nedjela je učenik osmog razreda, a iskoristio je trenutak kada je učiteljica izašla iz razreda i ulio joj dezinficijens u čašu s vodom. Nastavničko vijeće škole izreklo mu je ukor.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

Fuchs ne bi strogo kaznio učenike koji su nastavnici u piće ulili dezinficijens: ‘S njima treba razgovarati’

Podsjetimo, do istog je incidenta došlo potkraj prošle školske godine. Tada je nastavnica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru završila u bolnici nakon što je popila vodu u koju su joj učenici trećeg razreda ulili dezinficijens.

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, koji je po struci toksikolog, to je tada nazvao ‘nesmotrenim činom’ te nije smatrao da učenici trebaju biti strogo kažnjeni, nego da s njima treba obaviti razgovor.

– Ne bih to povezivao s nekim posebnim atakom. Ja bih to ipak povezao s jednim, ajmo reći, nedovoljnom nepromišljenošću kakvu djeca u tim godinama znaju napraviti, a da pritom ne razmišljaju o mogućim posljedicama, rekao je u lipnju Fuchs.