Pretraga

Miočani će u školu i između Božića i Nove godine: ‘Sve su to radni dani, ne blagdani’

A- A+

I dok su većini učenika zimski praznici već započeli, učenici zagrebačke XV. gimnazije u školu će i između Božića i Nove godine. Kako bi nadoknadili dane izgubljene u štrajku, nastavu imaju dan prije Badnjaka, ali i 27. i 28. prosinca. Ravnateljica Ljiljana Crnković, koja je sve dogovorila s učenicima i roditeljima, kaže da su ovako osigurali 2 tjedna zimskog i tjedan dana proljetnog odmora.

XV. gimnazija u Zagrebu/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Da s nastavom nema šale, pokazuje primjer zagrebačkog MIOC-a.

Iako su imali samo djelomičan štrajk, jedna od najpopularnijih škola u zemlji ozbiljno je shvatila potrebu da se nadoknade izgubljeni nastavni sati.

Nadokada 27. i 28. prosinca

Izdvojeni članak

Umjesto suza, smijeh: Nadoknadu i promjene na maturi učenici pretvorili u urnebesne memeove

I dok su njihovi kolege već na zimskim praznicima, Miočani su danas na nastavi. A zgradu gimnazije pohodit će i između Božića i Nove godine, jer nadoknadu imaju i u petak 27., ali i subotu, 28. prosinca.

Ravnateljica Ljiljana Crnković ističe da je ovakav raspored dogovorila s učenicima i s roditeljima, ali i s nastavnicima.

– XV. gimnazija je imala djelomičan štrajk nastavnika i plan nadoknade nastave dogovoren je s Vijećem učenika, Vijećem roditelja i nastavničkim vijećem, kaže ravnateljica.

‘Sve su to radni dani, ne blagdani’

Plan se, pojašnjava, sastoji od tri dodatna nastavna dana u ovome tjednu: ponedjeljak, 23.12., petak, 27.12. i subota, 28.12.

Izdvojeni članak

Peticiju za odbijanje nadoknade nastave tijekom praznika potpisalo 8.000 osoba: Pokretači otkrili što će s njom

– Sve su ovo radni dani, a ne blagdani, napominje Crnković.

Uz to, imat će i jedan dodatni dan nastave u travnju, a to je 10.4., jedan u svibnju, 8.5. i dva dana u lipnju, kada je nastavna godina produžena na 18. i 19. lipnja.- Na ovaj način ćemo nadoknaditi 7 nastavnih dana i još ćemo tijekom nastavnih tjedana imati pojačani raspored sati u fondu od cca 3 sata tjedno. Tako ćemo nadoknaditi svu izgubljenu nastavu na način da smo rasporedili nadoknade tako da učenici nemaju više od 5 nastavnih dana u tjednu, da što prije nadoknadimo nastavni sadržaj i da im omogućimo zimski odmor u trajanju od 2 tjedna i proljetni odmor u trajanju od tjedan dana, objasnila nam je ravnateljica.