Pretraga

Mjesta koja nude besplatne tečajeve stranih jezika

A- A+

Ne trebate smatrati problemom to što imate želju naučiti neki strani jezik ili poboljšati osnovno znanje, a niste u mogućnosti odvojiti određenu svotu novca za tečaj. Postoje mjesta na kojima možete upisati potpuno besplatne tečajeve stranih jezika. Pogledajte gdje u Zagrebu imate takvu ponudu.

Dok je prije nekoliko godina ponuda besplatnih tečajeva stanih jezika bila široka, danas je situacija dosta drugačija. Ukoliko želite dobro naučiti neki strani jezik, a živite u Zagrebu, jedino vam preostaju online tečajevi ili dvije lokacije koje smo izdvojili za vas.

primalingua.hr

Izdvojeni članak

Pripreme za maturu: Privatno ili u školi

Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana

Svake godine mormonska Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana organizra besplatne tečajeve engleskog jezika. Ove godine su upisi bili 8. listopada od 18 do 20 sati ili pozivom na broj 091 444 808.

Tečajevi se odvijaju utorkom i srijedom od 17 do18 sati.

E-mail šaljete na adresu [email protected], a crkva se nalazi u Zagrebu na adresi Svačićev trg 3.

Tečajevi se također organiziraju u Zadru, Varaždinu, Rijeci, Osijeku i Karlovcu, a podučavaju vas izvorni govornici iz SAD-a.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu

Konfucijev institut nudi besplatne tečajeve svima koji žele učiti kineski jezik. Odvojeno se uči standardni i poslovni kineski jezik, jezik za djecu i mlade, za putnike u Kinu ili dodatni kolegij za studente sinologije.

Tečajeve vode izvorni govornici u prostorijama Studentskog centra, četiri sata tjedno u trajanju od 70 školskih sati. Grupe su od 15 polaznika, a termini se dogovaraju po željama upisanih osoba.

Upisi za ovu godinu su već završili, ali se sljedeće godine možete prijaviti u rujnu. Jedino što vam je potrebno kako biste upisali tečaj je dokument sa slikom i OIB.

BBC Languages

Ako ne želite odlaziti u određenim terminima na tečajeve, BBC Languages vam nudi online učenje 40 stranih jezika. Tečaj je potpuno besplatan, a nudi vam audio i video zapise, gramatiku, izgovor, širenje vokabulara te rješavanje raznih testova.

Postoji još nekoliko online tečajeva, ali se ovaj ubraja među najkvalitetnije.